Over Coloriet

Coloriet is dé specialist in wonen en zorg voor senioren in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Met meer dan 1400 cliënten en hun familieleden, ruim 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers geven wij samen kleur aan waardevol leven.

Met onze gespecialiseerde zorg kunt u zo lang mogelijk leven op de manier waarop u dat wil. Coloriet biedt wijkzorg in Biddinghuizen, Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde en heeft vijf woonzorgcentra en een behandelcentrum. Ook beschikken wij over verschillende accomodaties waar men tijdelijk kan verblijven. Lees hier meer informatie over de personeelssamenstelling van Coloriet.

Vernieuwen zit ons in ons bloed. Onze gepassioneerde (zorg-) medewerkers werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar oplossingen, om u de beste zorg te kunnen bieden. Van eenvoudige hulp tot de meest ingewikkelde zorgvraag: bij ons krijgt iedereen een deskundig en toereikend antwoord.

Niemand wil afhankelijk worden van zorg. Het liefst worden we allemaal gezond oud. Het is belangrijk te weten dat als u toch te maken krijgt met een ziekte, dat er een specialist is voor senioren waar u terecht kunt en die u helpt, zodat u er zo min mogelijk hinder van ervaart.

Samen met u gaan wij op zoek naar kleurrijke oplossingen die uw leven waardevol blijven maken. Dit kan van alles zijn. Van het organiseren van een wekelijks uitje naar de markt, uitslapen als u daar zin in heeft tot aanpassingen bij u thuis waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. U houdt zelf de touwtjes in handen.

Missie en visie

Het is onze missie om samen kleur te geven aan waardevol leven...

Lees meer

Kernwaarden

Bij Coloriet hebben we uw wensen en welzijn voor ogen. Dat laten we dagelijks zien door samen kleur te geven aan het leven, waarbij we zes kernwaarden centraal hebben staan...

Lees meer

Cliëntenraad

Onze cliëntenraden behartigen per locatie de gemeenschappelijke belangen van cliënten. Zij kunnen gevraagd en ongevraagd advies geven aan de locatiedirecteur over onderwerpen die voor u als cliënt van belang zijn.

Lees meer

Stichting Vrienden van

Coloriet heeft vijf 'Stichtingen Vrienden van'. De actieve vrijwilligers van deze stichtingen zetten zich in voor u. Zij zorgen voor extra's die uw leven kleur geven. Hun doel? Datgene doen in uw leef- en woonklimaat waar u blij van wordt en waar u inspiratie van krijgt.

Lees meer

Vrijwilligers

Onze cliënten willen hun leven voortzetten op de manier waarop zij dit zelf willen. Om tegemoet te komen aan hun wensen zijn vrijwilligers nodig. Er is genoeg te doen: u kunt maatje worden van één van onze cliënten, assisteren bij activiteiten, helpen met koken, een wandeling maken, een kopje koffie drinken of assisteren bij een kerkdienst.

Lees meer

Mantelzorg

Zorgt u langdurig en intensief voor uw partner, ouder, kind, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. We vinden het belangrijk dat u een rol blijft spelen in het dagelijkse leven van uw dierbare en helpen u graag hierbij. Dit doen wij door u te ondersteunen of als u hier behoefte aan heeft de zorg (tijdelijk) van u over te nemen. Wij stemmen onze zorg af op uw wensen en mogelijkheden.

Lees meer

Samenwerking

Coloriet is een innovatieve organisatie en staat open voor nieuwe inzichten. Wij vinden het daarom belangrijk om nauw contact te onderhouden met belangrijke partijen in de omgeving en in de zorg.

 

Lees meer

Onvrijwillige zorg

De zorg voor mensen met dementie moet zoveel mogelijk op vrijwillige basis plaatsvinden. Met onvrijwillige zorg zijn wij zeer terughoudend. Alleen wanneer handelingen noodzakelijk zijn om ernstig nadeel voor de cliënt te voorkomen, passen wij onvrijwillige zorg toe. Coloriet is in het bezit van het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling.

 

 

Lees meer

Innovatie

Omdat zorg altijd beter kan, is Coloriet continu op zoek naar oplossingen voor goede en betaalbare zorg. Wij investeren veel in innovatie. Door middel van kennisgroepen, werken wij mee aan onderzoeken en passen wij zorgdomotica toe.

Lees meer

Wachtlijst

Hier vindt u het overzicht van de gemiddelde wachttijden van onze woonzorgcentra en het verpleeg- en behandelcentrum. Voor meer informatie over de actuele wachttijden kunt u contact opnemen met de klantadviseur van Coloriet via 0320 290508.

Lees meer