Het Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC) is hét aanspreekpunt wanneer u lichamelijke of psychische klachten hebt of moet revalideren. U kunt bij ons terecht voor hulp, advies en behandeling.
Revalideren na een ziekenhuisopname? Dat kan bij Coloriet. Met een gespecialiseerde afdeling waar wij kwalitatief goede zorg bieden. En een team van deskundige behandelaren om u heen.
Coloriet biedt dagbesteding aan in Biddinghuizen, Dronten, Swifterbant en Zeewolde. Elke locatie is uniek op zijn eigen manier. Ontdek hier onze locaties.
Lukt het zelfstandig wonen niet vanwege gezondheidsproblemen of door de gevolgen van het ouder worden? Coloriet Wijkzorg kan u helpen en ondersteunen. Of het nu gaat om hulp bij de persoonlijke verzorging, huishoudelijke ondersteuning of een wond verzorgen na een operatie.
Welkom in onze woonzorgcentra! De plek waar mensen uit de buurt en bewoners van de locaties elkaar ontmoeten. U kunt hier prettig en veilig wonen, maar ook als bezoeker betrekken we u er graag bij.
Doorlopend zijn wij op zoek naar (zorg)toppers! Wij investeren graag in jouw professionele ontwikkeling en kijken uit naar de waarde die jij toevoegt aan onze organisatie.
Als u chronisch ziek bent, bestaat het risico dat de focus volledig gericht is op de ziekte. Het medisch team van Coloriet kijkt niet alleen naar uw ziekte, maar juist ook naar de gevolgen ervan. Zo proberen zij samen met u te zoeken naar een optimale kwaliteit van leven.
Het medische team bespreekt met u de kwaliteit van uw leven. Wat is voor u belangrijk, wat is haalbaar en wat moet daarvoor gebeuren? Ook bespreken zij met u hoe uw ziekte zich kan ontwikkelen en hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de veranderingen. De behandeling en begeleiding door het medisch team is er op gericht dat u zo zelfstandig mogelijk en naar uw eigen wensen kunt leven. Daarbij kijkt het team ook naar het perspectief op langere termijn en maakt uw levensvragen bespreekbaar. Bij zowel het onderzoek als de behandeling staat de kwaliteit van uw leven centraal. Het team is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van ouderen die revalideren, chronisch ziek zijn of dementie hebben.
De specialisten ouderengeneeskunde hebben een regisserende rol binnen het ABC team. Het medisch team bestaat verder basisartsen, verpleegkundig specialisten en pysician assistants. Daarnaast leidt het team collega’s op tot specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Door het team wordt intensief samengewerkt met huisartsen en behandelaren van het ABC en met andere zorgorganisaties. Voor u betekent dit dat er een compleet team van deskundigen voor u klaar staat en dat uw zorg in verschillende organisaties goed op elkaar wordt afgestemd. Indien gewenst vindt afstemming met uw huisarts plaats.
Specialist ouderengeneeskunde:
De specialist ouderengeneeskunde behandelt en begeleidt patiënten met een complexe zorgproblematiek. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met complexe chronische aandoeningen, maar soms ook jongere patiënten. De specialist ouderengeneeskunde kijkt niet alleen naar het ziektebeeld, maar óók naar de gevolgen van de gezondheidsproblemen voor het dagelijks leven van de persoon en zijn omgeving. Welke mogelijkheden heeft u nog om zo veel mogelijk uit uw leven te blijven halen
Basisartsen:
Basisartsen zijn artsen die de geneeskunde opleiding hebben afgerond maar nog niet in opleiding zijn voor een specialisatie. Basisartsen werken dan om ervaring op te doen. Zij worden gesuperviseerd door de specialist ouderengeneeskunde.
Verpleegkundig specialisten:
Een verpleegkundig specialist (VS) is een zeer ervaren verpleegkundige met een masteropleiding. Zij combineert verpleegkundige behandelingen met medische behandelingen. De VS kan en mag zelfstandig cliënten onderzoeken, de diagnose stellen, behandelen en begeleiden. Een verpleegkundig specialist werkt hiermee samen met een specialist ouderengeneeskunde.
Physisian assistants:
Een physician assistant (PA) is een medische zorgprofessional, die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme. Dit doet de PA in een samenwerkingsverband met de specialist ouderengeneeskunde
Een PA heeft een hbo-masteropleiding gevolgd en beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, de diagnose stellen, behandelen en begeleiden.
De behandeling en begeleiding door het medisch team is er op gericht dat u zo zelfstandig mogelijk en naar uw eigen wensen kunt leven. Daarbij kijkt het team ook naar het perspectief op langere termijn en en maakt vraagstukken rondom het einde van het leven bespreekbaar. Bij zowel het onderzoek als de behandeling staat de kwaliteit van uw leven centraal.
De medische zorg voor ouderen vraagt om een deskundige aanpak. Het medisch team van Coloriet is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van ouderen die revalideren of een chronische ziekte of dementie hebben.
Het medisch team werkt samen met ondersteunende diensten zoals fysiotherapie, ergotherapie, diëtiek en logopedie maar ook wijkzorg. Daarnaast werkt het intensief samen met onder andere apothekers, huisartsen, GGZ, ziekenhuis st Jansdal, de collega organisaties Woonzorg Flevoland (WZF) en Zorggroep oude nieuwe land (ZONL) en Merem revalidatie.
Het medisch team bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, basisartsen, verpleegkundig specialisten en pysician assistants.