...
Search
Generic filters
0320 290 508

Revalidatie, het behandelteam

Revalideert u in Coloriet Laarstaete? Dan werken we samen aan één doel: Zo snel mogelijk weer zelfstandig kunnen functioneren. Dat doen we samen met een multidisciplinair team van behandelaren en gespecialiseerde artsen. Met gerichte therapie en oefeningen gaan we voor de beste zorg op maat.

Medisch team

Het medisch team met specialisten onderzoekt uw gezondheid, leefsituatie en sociale omgeving en biedt u de behandeling die u nodig heeft.

Ergotherapeut

Bent u beperkt in het zelfstandig uitvoeren van alledaagse bezigheden? Zij richten zich op de praktische gevolgen, wensen en mogelijkheden bij de uitvoering.

Psycholoog

Onze psychologen kunnen diagnostisch onderzoek doen naar belemmerende factoren die de revalidatie in de weg kunnen staan. Dit kan op het gebied van stemming en gedrag, maar ook op het gebied van cognitie. Na de inventariserende fase geven zij waar mogelijk adviezen met betrekking tot het verloop van de revalidatie en de periode daarna. Daarnaast geven zij waar het kan zowel individuele- als groepsbehandelingen op het gebied van cognitie, stemming en gedrag

Geestelijk verzorger

Een geestelijk verzorger helpt bij uw vragen over zingeving en levensbeschouwing en biedt een luisterend oor.

Maatschappelijk werker

Voor individuele en groepsgewijze ondersteuning bij rouwverwerking, emotionele problemen en het hervinden van een zinvolle dagbesteding. Ook kunnen zij u doorverwijzen voor ondersteuning bij financiële vraagstukken.

Logopedist

Zij onderzoeken en behandelen cliënten die problemen hebben met het spreken, lezen, schrijven en het begrijpen van taal. Ook bij slik-, stem- en gehoorproblematiek.

Diëtist

Zij adviseren over gezond eten en drinken, passend bij de leeftijd en de ziekte of aandoening. Ook kunt u bij hen terecht voor advies over aangepaste voeding, extra verstrekkingen, dieetvoeding of sondevoeding.

Fysiotherapeut

Zij behandelen van u bij pijn en/of problemen met bewegen. Ook voor advies over bijvoorbeeld orthopedische hulpmiddelen en het voorkomen van decubitus.

Revalidatie, hoe werkt het?

Tijdens uw revalidatie gaat u vooral zelf aan de slag. Gedurende uw verblijf is alles therapie. Zo oefent u dagelijkse bezigheden. De zorgmedewerkers stimuleren u om zoveel mogelijk zelf te doen.

Onze medewerkers stimuleren u

Onze zorgmedewerkers zijn getraind in revalidatie voor ouderen. Samen met de arts en het behandelteam bieden zij een revalidatie die bij u past. Zij geven u graag alvast een inkijkje!

Revalideren bij Coloriet. Hoe gaat dat?

Wilt u alvast wat meer weten over hoe het revalideren bij Coloriet gaat? Bekijk dan de volgende video waar het revalidatietraject wordt uitgelegd.
Hulp op maat

Een gespecialiseerd team staat voor u klaar

Revalideert u in Coloriet Laarstaete? Dan staat er een team van gespecialiseerde artsen en behandelaren voor u klaar. Met gerichte therapie en oefeningen gaan we voor de beste zorg op maat.
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?