...
Search
Generic filters
0320 290 508

Deskundige zorg en behandeling op maat

Stel, u bent geopereerd aan uw knie. In het ziekenhuis blijkt dat u nog niet goed genoeg bent hersteld om veilig naar huis te kunnen gaan. U kunt dan via de arts of de transferverpleegkundige van het ziekenhuis aangeven dat u wilt revalideren in verpleeg- en behandelcentrum Coloriet Laarstaete in Lelystad. Dan verblijft u dicht bij huis, of in de buurt van familie en vrienden.

Het aanmelden voor revalidatie bij Coloriet Laarstaete is heel eenvoudig. De transferverpleegkundige van het ziekenhuis meldt de cliënten aan. De specialist ouderengeneeskunde van Coloriet bepaalt vervolgens, aan de hand van een gesprek met de arts, de cliënt en de gegevens van de transferverpleegkundige, of iemand in aanmerking komt voor een revalidatietraject.

‘Het doel van de revalidatie is dat men binnen enkele weken tot enkele maanden kan terugkeren naar de oorspronkelijke woon- en leefsituatie. Het is daarom belangrijk dat iemand gemotiveerd is om een intensief revalidatietraject te doorlopen’, vertelt hoofd zorg en welzijn revalidatiezorg Maurice Willemsen.

'We hebben korte lijnen met ziekenhuizen in de buurt.'

Gespecialiseerd in revalidatie van kwetsbare ouderen

‘Ons revalidatiecentrum is gespecialiseerd in revalidatie van kwetsbare ouderen. Wij bieden deskundige zorg en behandeling op maat en hebben korte lijnen met de ziekenhuizen in de buurt. Met een team van specialisten zorgen wij ervoor dat u zich zo snel mogelijk thuis weer veilig kunt redden. Wanneer het nodig is kunt u uw behandeling thuis of poliklinisch voortzetten.’

Maurice Willemsen vervolgt: ‘Onze cliënten hebben vaak te maken met een complexe herstelperiode. Wij richten ons onder andere op mensen die revalideren na een CVA (hersenbloeding), COPD, hart- en vaatziekten, een nieuwe of gebroken heup of knie of na een operatie met complicaties.’

Opname en dan?

Wat kan een cliënt verwachten na opname in Coloriet Laarstaete? ‘De eerste dagen staan vooral in het teken van het voeren van intakegesprekken met een of meerdere zorgmedewerkers en behandelaren. Afhankelijk van uw zorgvraag kan dat zijn met een zorgmedewerker van de revalidatieafdeling, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, maatschappelijke werker of psycholoog en de behandelend arts. Zij stemmen de zorg op elkaar af’, legt Maurice Willemsen uit.

De revalidatie start aan de hand van het behandelplan met daarin concrete doelen. De specialist ouderengeneeskunde houdt de regie, zorgt voor onderlinge afstemming en richt zich op de medische zaken.

Alles in het teken van herstel

Op de afdelingen heerst een therapeutisch klimaat. ‘Zorgmedewerkers stimuleren cliënten om zoveel mogelijk zelf te doen. Zo oefenen mensen hun dagelijkse bezigheden op de afdeling, is er iedere dag een ontbijtbuffet waar mensen hun eigen broodjes klaarmaken en staat er in iedere huiskamer een hometrainer. Dit alles om de cliënt weer zo snel mogelijk op de been te krijgen. Letterlijk en figuurlijk!’, besluit Maurice Willemsen met een lach.

Revalidatie, hoe werkt het?

Tijdens uw revalidatie gaat u vooral zelf aan de slag. Gedurende uw verblijf is alles therapie. Zo oefent u dagelijkse bezigheden. De zorgmedewerkers stimuleren u om zoveel mogelijk zelf te doen.

Onze medewerkers stimuleren u

Onze zorgmedewerkers zijn getraind in revalidatie voor ouderen. Samen met de arts en het behandelteam bieden zij een revalidatie die bij u past. Zij geven u graag alvast een inkijkje!

Revalideren bij Coloriet. Hoe gaat dat?

Wilt u alvast wat meer weten over hoe het revalideren bij Coloriet gaat? Bekijk dan de volgende video waar het revalidatietraject wordt uitgelegd.
Hulp op maat

Een gespecialiseerd team staat voor u klaar

Revalideert u in Coloriet Laarstaete? Dan staat er een team van gespecialiseerde artsen en behandelaren voor u klaar. Met gerichte therapie en oefeningen gaan we voor de beste zorg op maat.
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?