...
Search
Generic filters
0320 290 508

Psychologie

Een psycholoog is gespecialiseerd in de menselijke geest. Psychologie is er op gericht om u te helpen en te ondersteunen bij persoonlijke mentale of emotionele vraagstukken. De psychologen van Coloriet Behandelcentrum in gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde kunnen bewoners en cliënten helpen met deze thema's.

Coloriet levert geen eerstelijns behandelzorg.

Algemeen

Is door ziekte of een handicap uw leefsituatie of leefomgeving veranderd? Dan kan het zo zijn dat u met veel vragen zit en/of of veranderingen ervaart in emoties en stemming. U kunt er voor kiezen om uw vraagstukken bespreekbaar te maken bij een psycholoog. De psychologen van Coloriet kunnen u ondersteuning bieden en handvatten aanreiken.

Onze psychologen staan voor u klaar

De ervaren psychologen van Coloriet kunnen u helpen omgaan met uw emoties (depressies, angst) na bijvoorbeeld een beroerte of bij een chronische ziekte.  Zij staan voor u klaar bij vraagstukken rondom MS (multiple sclerose), de ziekte van Parkinson en Huntington.

U kunt voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een psycholoog van Coloriet. De psycholoog kan u onder andere ondersteunen en/of adviseren bij:

  • Emotionele problemen, zoals somberheid, niet kunnen genieten, depressie, verdriet, rouwverwerking, piekeren, spanningen en angst.
  • Cognitieve klachten, zoals vergeetachtigheid, moeite met concentreren, omgaan met gedragsveranderingen bij dementie (bijvoorbeeld agressie, achterdocht, ontremming).
  • Specifieke andere vragen, zoals omgang met (chronische) ziekte en beperkingen, zingeving, verandering van (ongezonde) leefgewoonten en begeleiding van familieleden van bewoners met een (ernstige) aandoening.