...
Search
Generic filters
0320 290 508

Kosten, vergoedingen en/of eigen bijdrage

Op deze pagina informeren wij u graag over de verschillende kosten, vergoedingen en eigen bijdrage voor de zorg die u krijgt. Onze klantadviseurs denken graag met u mee en informeren, adviseren en verwijzen u door voor de zorg die bij u past. Zij staan op maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur voor u klaar. U kunt de klantadviseurs bereiken via 0320 290 508 of klantadvies@coloriet.nl.

Wilt u zorg aanvragen? Klik dan hier

WLZ

Als u gebruikt maakt van zorg, gesteld vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) zoals opname in een zorginstelling of het Volledige Pakket Thuis (VPT), dan worden de kosten voornamelijk vergoed vanuit de WLZ. Afhankelijk van uw situatie is er sprake van een inkomensafhankelijke bijdrage.

Woont u permanent in een zorginstelling? Dan is er bijna altijd sprake van een hoge eigen bijdrage. Is er sprake van een opname korter dan een half jaar? Dan is de lage eigen bijdrage van toepassing, evenals bij VPT. Het kan zijn dat er nog een partner thuis woont. Ook dan is er sprake van de lage eigen bijdrage. De inkomensafhankelijke bijdrage (peiljaar ligt altijd 2 jaar terug) wordt gesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie kunt u vinden op de website van het CAK, www.hetcak.nl of u kunt bellen met 0800- 0087.

Lees meer

WMO

Als u hulp aan huis ontvangt, waarbij de indicatie gesteld is door uw gemeente (WMO) zoals bijvoorbeeld hulp bij een schoon huis of ondersteuning, dan betaalt u afhankelijk van uw inkomen een eigen bijdrage.  De hoogte van deze bijdrage wordt gebaseerd op de frequentie van het zorggebruik, uw leeftijd, uw huishouden en uw inkomen en vermogen. De eigen bijdrage wordt een keer per 4 weken geïnd door het  Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie kunt u vinden op de website van het CAK, www.hetcak.nl of u kunt bellen met 0800-1925.

Lees meer

Zorgverzekering

De kosten voor verzorging en verpleging worden vergoed door uw zorgverzekeraar en vallen onder uw basisverzekering. Voor de wijkverpleging betaalt u geen eigen bijdrage. Deze zorg valt niet onder uw eigen risico.

Lees meer

PGB (Persoons Gebonden Budget)

Een PGB is een bedrag dat u ontvangt om zelf uw zorg in te kopen om deze zelf te kunnen organiseren. Vanaf 2015 worden nieuwe PGB’s altijd bruto uitgekeerd op een rekening van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

De SVB beheert het budget. Voorheen werd de eigen bijdrage automatisch met het Persoons Gebonden Budget verrekend. In 2015 dient u de eigen bijdrage, die inkomensafhankelijk is, zelf aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK) te betalen. Meer informatie kunt u vinden op de website van het CAK, www.hetcak.nl of u kunt bellen met 0800-1925.

Lees meer

Alle zorgdiensten van Coloriet

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?