...
Search
Generic filters
0320 290 508

Hospicezorg in ‘t Hofje Lelystad

Liefdevolle zorg in de laatste levensfase

In hospice 't Hofje, gevestigd op de 3e verdieping van woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad, bieden wij liefdevolle hospicezorg aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. Als het zorgen thuis niet (meer) gaat is opname in 't Hofje mogelijk. Dit doen we met vrijwilligers en zorgprofessionals.

Persoonlijke wensen

Voor de zorg in ‘t Hofje werken de zorgprofessionals van Coloriet Wijkzorg nauw samen met vrijwilligers die 24 uur per dag aanwezig zijn in ‘t Hofje. Mede door de inzet van getrainde vrijwilligers is ‘t Hofje een thuis voor u en uw naasten. Zij zijn overdag, ’s avonds en in bijzondere situaties ook ’s nachts aanwezig. Daarbij zijn zij niet alleen gastvrouw of gastheer, maar bieden u ook steun op psychisch en praktisch gebied. Ook zijn er soms kookvrijwilligers die met speciale maaltijden inspelen op uw wensen.

Specialistische zorg en aandacht

De professionele en medische zorg wordt geleverd door medewerkers van Coloriet in samenwerking met de huisarts. Zij stemmen pijn- en symptoombestrijding met u af. Samen met uw naasten en de vrijwilligers bieden wij comfort en persoonlijke aandacht. U geeft, indien dat voor u mogelijk is, zelf aan hoe u uw laatste levensfase wilt vormgeven en van wie u deze specialistische zorg wilt ontvangen.

Betrokkenheid en ondersteuning

Wij vinden de begeleiding van de afronding van het bestaan en het nemen van afscheid belangrijk. Uw naasten worden, voor zover u dat toestaat en wilt, zoveel  mogelijk betrokken en ondersteund bij het proces rondom het naderend overlijden. Zij nemen de rustige en mooie momenten in hun herinnering mee. Op basis van zelfbeschikkingsrecht en eigen regie kunnen wij samen kleur geven aan een waardevol levenseinde, passend bij uw wensen en behoeften. Uw levenseinde wordt met respect en liefdevolle aandacht omgeven. Wij dragen bij aan een waardig levenseinde, door mee te denken vanuit onze vakkennis.

Persoonlijke wensen

Mede door de inzet van vrijwilligers en de giften van Stichting Vrienden van ‘t Hofje is ‘t Hofje een thuis voor de gasten en naasten. Samen met de mantelzorgers en zorgprofessionals zorgen we met elkaar dat onze gasten goed verzorgd worden en we zoveel mogelijk kunnen aansluiten op hun persoonlijke wensen.

Maaltijden

Wanneer u in 't Hofje verblijft zijn maaltijden, koffie, thee, koekjes, fruit en fris voor u bij de verblijfskosten inbegrepen. Andere levensmiddelen betaalt u zelf. Daarnaast hebben u, uw familie en naasten de mogelijkheid om zelf maaltijden te bereiden.

Faciliteiten ‘t Hofje

Lees hier meer informatie over de faciliteiten van 't Hofje zoals de kamers, badkamer, huiskamer, keuken, tuin en de overnachtingsmogelijkheden voor familie en naasten.

‘t Hofje zoekt vrijwilligers

In 't Hofje bieden wij liefdevolle hospicezorg aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden en het verschil te maken voor onze gasten?
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?