...
Search
Generic filters
0320 290 508

Hospicezorg in ‘t Hofje Lelystad

Liefdevolle zorg in de laatste levensfase

In de palliatieve unit 't Hofje, gevestigd op de 3e verdieping van woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad, bieden wij liefdevolle hospicezorg aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. Als het zorgen thuis niet (meer) gaat is opname in 't Hofje mogelijk. Dit doen we met vrijwilligers en zorgprofessionals.

Vanaf 1 april 2024 neemt Coloriet Wijkzorg de zorg over in ’t Hofje. De zorgprofessionals van Coloriet Wijkzorg werken hierin nauw samen met vrijwilligers die 24 uur per dag aanwezig zullen zijn in ‘t Hofje. Op dit moment wordt de zorg in ’t Hofje ook al door Coloriet verzorgd, maar dan door de zorgmedewerkers van Coloriet De Hoven. Welzijn Lelystad zorgt op dit moment voor vrijwilligers in ’t Hofje. De komende periode zal Coloriet ook de coördinatie van vrijwilligers van hen overnemen. Lees hier meer over de nieuwe werkwijze.

Persoonlijke wensen

Mede door de inzet van getrainde vrijwilligers is ‘t Hofje een thuis voor de gasten en naasten. Zij zijn overdag, ’s avonds en in bijzondere situaties ook ’s nachts
aanwezig. Daarbij zijn zij niet alleen gastvrouw of gastheer, maar bieden zij ook steun op psychisch en praktisch gebied. Ook zijn er soms kookvrijwilligers die met
speciale maaltijden inspelen op uw wensen.

Specialistische zorg en aandacht

De professionele en medische zorg wordt geleverd door medewerkers van Coloriet in samenwerking met de huisarts. Zij stemmen pijn- en symptoombestrijding met u af. Samen met uw naasten en de vrijwilligers bieden wij comfort en persoonlijke aandacht. U geeft, indien dat voor u mogelijk is, zelf aan hoe u uw laatste levensfase wilt vormgeven en van wie u deze specialistische zorg wilt ontvangen.

Betrokkenheid en ondersteuning

Wij vinden de begeleiding van de afronding van het bestaan en het nemen van afscheid belangrijk. Uw naasten worden, voor zover u dat toestaat en wilt, zoveel  mogelijk betrokken en ondersteund bij het proces rondom het naderend overlijden. Zij nemen de rustige en mooie momenten in hun herinnering mee. Op basis van zelfbeschikkingsrecht en eigen regie kunnen wij samen kleur geven aan een waardevol levenseinde, passend bij uw wensen en behoeften.

Vrijwilligers zijn onmisbaar in ‘t Hofje

Voor het welzijn van onze gasten in ‘t Hofje zijn de vrijwilligers onmisbaar. Als je weet dat je niet meer beter wordt is een luisterend oor en emotionele ondersteuning van groot belang. De zorgprofessionals van Coloriet Wijkzorg verzorgen de medische zorg voor de gasten en de vrijwilligers zorgen voor dat hele belangrijke stukje welzijn in de laatste levensfase. Ook zorgen de vrijwilligers voor de ondersteuning van de familie en naasten van onze gasten. Als vrijwilliger in ‘t Hofje krijgt u een training palliatieve, terminale zorg.

Persoonlijke wensen

Mede door de inzet van vrijwilligers en de giften van Stichting Vrienden van ‘t Hofje is ‘t Hofje een thuis voor de gasten en naasten. Samen met de mantelzorgers en zorgprofessionals zorgen we met elkaar dat onze gasten goed verzorgd worden en we zoveel mogelijk kunnen aansluiten op hun persoonlijke wensen.

’t Hofje zoekt veel nieuwe vrijwilligers

Voor de nieuwe werkwijze heeft Coloriet Wijkzorg veel nieuwe vrijwilligers nodig! Als vrijwilliger verricht u geen medische handelingen. De belangrijkste taak is er ‘te zijn’ met aandacht, tijd en ondersteuning aan de gasten en hun naasten. Door te luisteren, een kopje koffie in te schenken, samen te lezen, te koken of
te helpen bij de persoonlijke verzorging. Ook kunt u gezelschap bieden wanneer de mantelzorger even ruimte voor zichzelf nodig heeft. Of misschien heeft u zelf ideeën hoe u onze gasten kunt ondersteunen. Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk in ‘t Hofje.

Logo vptz

Liefdevolle zorg in de laatste levensfase
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?