...
Search
Generic filters
0320 290 508

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Fysiotherapie is er op gericht om u zo goed mogelijk te laten bewegen. De fysiotherapeuten van Coloriet in gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde helpen onze bewoners en cliënten weer beter te leren bewegen.

Coloriet levert geen eerstelijns behandelzorg.

Heeft u last van uw rug, gaat het lopen moeizamer of heeft u een zere schouder? Deze klachten kunnen ‘spontaan’ ontstaan, maar kunnen ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een beroerte, een botbreuk, een long- of hartaandoening of omdat u een dagje ouder wordt. De fysiotherapeuten van Coloriet kunnen bewoners en cliënten in alle bovengenoemde situaties begeleiden en behandelen.

Fysiotherapie voor ouderen

De fysiotherapeuten van het Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC) zijn gespecialiseerd in de zorgvragen van ouderen. Zo kunnen bieden zij deskundige behandeling na bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie, een beroerte of een ander type aandoening. Ook bij algemene klachten kunnen zij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan:

• Het omgaan met lichamelijke beperkingen in het algemeen;
• Het gemakkelijk verplaatsen van uw lichaam (bijvoorbeeld van zitten naar staan en van liggen naar zitten);
• Het aanvragen en gebruikmaken van orthopedische hulpmiddelen (bijvoorbeeld aangepaste schoenen, spalken en beugels);
• Het voorkomen van doorligwonden;
• Oedeem (vochtuittreding);
• Het omgaan met lichamelijke beperkingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Neem dan contact op met het secretariaat van het Advies- en behandelcentrum Coloriet (ABC) via het telefoonnummer 0320 40 16 80 of door een e-mail te sturen naar abc@coloriet.nl.