...
Search
Generic filters
0320 290 508
Wonen bij Coloriet
Wonen bij Coloriet

Welke woonvormen bieden wij?

Op onze locaties in Dronten, Lelystad en Zeewolde hebben we verschillende soorten wonen. Van aanleunwoning tot kleinschalig wonen en palliatieve zorg. Wij denken graag met u mee wat de beste woonvorm voor u of uw naaste is. Hieronder hebben we de verschillende woonvormen voor u op een rij gezet.

Zorg in een aanleunwoning

Als u in een aanleunwoning bij Coloriet komt wonen dan woont u zelfstandig met de veiligheid en zorg die u nodig heeft door de directe aanwezigheid van zorgmedewerkers.

U kunt gebruik maken van alle voorzieningen, zorg- en servicediensten die het woonzorgcentrum van Coloriet u biedt. Dus gezellig lunchen in het restaurant, een biljartje leggen of naar de kapper op het wijkplein en natuurlijk de zorg en de behandeling (zoals fysio- en ergotherapie) die u nodig heeft in huis. U huurt de woning via de woningbouwvereniging.

Ook kunt u gebruik maken van het alarmoproepsysteem, zodat u direct acute hulp in kunt schakelen. Zo heeft u 24 uur per dag een veilig gevoel.

Wij vinden het belangrijk dat u zelf bepaalt hoe u uw leven inricht. Als u daar behoefte aan heeft, gaan wij samen met u op zoek naar kleurrijke oplossingen die uw leven waardevol maken en houden. Daarom organiseren wij veel activiteiten op onze locaties, u bent altijd welkom.

Locaties zorg in een aanleunwoning:

Lees meer

Kleinschalig wonen met zorg bij chronische ziekte

Als thuis blijven wonen door een chronische ziekte of lichamelijke handicap niet meer mogelijk is, kunt u op één van de locaties van Coloriet komen wonen. Wij zorgen ervoor dat u kunt leven en wonen zoals u dat wilt, met specialistische zorg en behandelingen op maat en op het moment dat het nodig is.

De zorg die u van ons krijgt, stemmen wij af op uw wensen en behoeften. Wij nemen de tijd u goed te leren kennen, zodat wij u de zorg kunnen bieden waarbij u zich goed bij voelt en waar u gelukkig van wordt. U houdt zelf de regie in handen.

In uw eenpersoonsappartement vindt u een hoog-laag bed, een linnenkast en er hangen gordijnen. Er is wifi en u kunt gebruik maken van de tv en radio-aansluiting. U bepaalt zelf de sfeer van uw nieuwe thuis met de spullen die u meebrengt.

Als u het prettig vindt, kunt u samen met andere bewoners gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer. Daarnaast zijn er voorzieningen beschikbaar, zoals de kapper, een winkeltje en verschillende servicediensten.

De specialist ouderengeneeskunde is degene die eindverantwoordelijk is voor uw medische zorg en behandelingen. Deze arts kan u, als u dat wilt of wanneer dit nodig is, doorverwijzen naar een van onze behandelaren.

Locaties kleinschalig wonen met zorg bij chronische ziekte:

Lees meer

Kleinschalig (groeps-) wonen voor mensen met dementie

Kunt u niet meer thuis blijven wonen vanwege geheugenverlies? Dan kunt u terecht op één van de kleinschalige groepswoningen van Coloriet. De groepswoningen zijn huiselijk en we hopen dan ook dat u zich hier zich snel thuis voelt.

U deelt een sfeervolle huiskamer met maximaal zeven andere bewoners. Hier doet u samen met uw medebewoners, medewerkers en vrijwilligers het huishouden. U kunt bijvoorbeeld helpen met koken, de afwasmachine uitruimen en het gezellig maken van de huiskamer. Uw familie is van harte welkom om een bijdrage te leveren.

U kunt zichzelf terugtrekken in uw eigen zit-slaapkamer. Deze kamer kunt u met uw eigen spullen inrichten. Buiten de woning is ruimte om te wandelen en u kunt als u dat wil gebruik maken van een gezamenlijk balkon of een gezamenlijke tuin. U heeft dankzij onze moderne veiligheidsvoorzieningen optimale bewegingsvrijheid binnen een veilige omgeving.

Onze zorgmedewerkers zijn er voor u. Zij luisteren naar uw wensen en zorgen ervoor dat uw nieuwe woonomgeving uw thuis wordt. Samen met u en uw familie gaan wij op zoek naar kleurrijke oplossingen die uw leven waardevol blijven maken. Als u dat nodig heeft bieden wij u daarnaast specialistische zorg en behandelingen op maat.

Locaties kleinschalig wonen voor mensen met dementie:

Lees meer

Tijdelijk verblijf (ELV)

Heeft u in het ziekenhuis gelegen en kan of wilt u nog niet direct naar huis? Heeft u tijdelijk meer zorg nodig omdat u ziek bent of is uw eigen huis minder geschikt om aan te sterken? Bent u thuis grotendeels afhankelijk van uw mantelzorger en gaat hij of zij op vakantie of dreigt de mantelzorger overbelast te raken? Dan is het fijn te weten dat u terecht kunt in het eerstelijnsverblijf (ELV).

In uw kamer heeft u uw eigen ruimte met een ruime badkamer met douche en toilet. De kamer is ingericht met een hoog/laag bed, een gezellig zitje, handige kastruimte en een tv. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de service van het eerstelijnsverblijf.

Onze gepassioneerde zorgverleners werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar oplossingen, om u de beste zorg, verpleging of behandeling te geven.

Locaties eerstelijnsverblijf (ELV):

Lees meer

Palliatieve zorg

Als u weet dat u niet lang meer te leven heeft, zult u de laatste levensfase het liefst thuis in de eigen omgeving willen doorbrengen. Coloriet kan in afstemming met uw wensen ondersteuning bieden met wijkzorg. Wanneer dit niet meer gaat, bieden wij u een alternatief met een palliatieve unit met hospicezorg in huiselijke sfeer: ‘t Hofje, in woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad.

Persoonlijke wensen

Mede door de inzet van getrainde vrijwilligers (Vrijwilligers Terminale Zorg, onderdeel van Welzijn Lelystad) is ‘t Hofje een thuis voor de gasten en naasten. Zij zijn overdag, ‘s avonds en in bijzondere situaties ook ‘s nachts aanwezig. Daarbij zijn zij niet alleen gastvouw of gastheer, maar bieden zij ook steun op psychisch en praktisch gebied. Ook zijn er soms kookvrijwilligers die met speciale maaltijden inspelen op uw wensen.

Specialistische zorg en aandacht

De professionele en medische zorg wordt geleverd door onze medewerkers in samenwerking met de huisarts. Zij stemmen pijn- en symptoombestrijding met u af. Samen met uw naasten en de vrijwilligers bieden wij comfort en persoonlijke aandacht. U geeft, indien dat voor u mogelijk is, zelf aan hoe u het einde van uw leven wilt vormgeven en van wie u deze specialistische zorg wilt ontvangen.

Betrokkenheid en ondersteuning

Wij vinden de begeleiding van de afronding van het bestaan en het nemen van afscheid belangrijk. Uw naasten worden, voor zover u dat toestaat en wilt, zoveel mogelijk betrokken en ondersteund bij het proces rondom het naderend overlijden. Zij nemen de rustige en mooie momenten in hun herinnering mee. Op basis van zelfbeschikkingsrecht en eigen regie kunnen wij samen kleur geven aan een waardevol levenseinde, passend bij uw wensen en behoeften.

Stichting Vrienden van ‘t Hofje

Dankzij de steun van de donateurs van stichting Vrienden van ’t Hofje kunnen wij aan bijzondere wensen van gasten voldoen. Daarnaast kunnen we met de giften de sfeer zo huiselijk en comfortabel mogelijk maken, ook voor de naasten. Denk bij voorbeeld aan een logeerbed of verse bloemen op tafel. Vaak gaat het om kleine dingen die veel kunnen betekenen. Zo komt iedere schenking volledig ten goede van wie in ´t Hofje verblijft. Meer informatie over het steunen van de stichting staat op www.hospicelelystad.nl.

Locaties palliatieve zorg:

Lees meer
Samen met u gaan we op zoek naar de beste woonvorm die bij u past

Coloriet Banenfestival

Met koninklijk tintje!
Werk je al in de zorg? Of werk je niet in de zorg, maar heb je wel interesse? Wij leggen de rode loper voor je uit! Donderdag 9 november van 17.00 - 20.00 uur ontdek je de verschillende mogelijkheden die wij te bieden hebben, ook voor vrijwilligers!
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?