...
Search
Generic filters
0320 290 508

Wondzorg nodig? Wijkzorg helpt u!

Heeft u een wond? Dan is uw huid of het weefsel onder de huid beschadigd. Meestal geneest een wond snel en probleemloos. Geneest het niet goed genoeg? De huisarts kan u dan doorverwijzen naar de wondspecialisten van Coloriet. Samen met u kijken zij naar de wondbehandeling, maar ook naar de invloed van voeding en beweging op een beter herstel. 

Wat is een gecompliceerde wond?

Een wond is een beschadiging van de huid die meestal vanzelf geneest. Soms wil een wond niet genezen. Dat noemen wij een gecompliceerde wond. Dit kan diverse oorzaken hebben:

  • Wonden door (de behandeling van) kanker
  • Wonden door of na een operatie
  • Voetwonden die veroorzaakt zijn door suikerziekte
  • Doorligwonden
  • Brandwonden of wonden als gevolg van een ongeluk
  • Open been wond

Wondspecialisten van Coloriet

Binnen Coloriet zijn wondspecialisten aanwezig. Dit zijn ervaren wondverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en zorgmedewerkers met ervaring in de wondzorg. Zij helpen u met begeleiding en ondersteuning in de wondverzorging door uzelf, uw mantelzorger of het wijkteam. Onze wondspecialisten zijn op de hoogte van de meest actuele kennis en ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. Zij hebben contacten binnen het netwerk van huisartsen, ziekenhuizen en apotheken.

Waarom goede wondzorg zo belangrijk is? Wondverpleegkundige Hella Pijpstra legt het uit.
> Lees hier het interview

Hoe verloopt de wondzorg?

Coloriet Wijkzorg werkt samen met uw huisarts. De huisarts bekijkt de wond en bepaalt dat de wond extra (na)zorg nodig heeft die Coloriet thuis bij u kan bieden. In overleg met u vindt er overleg plaats tussen de huisarts en de wondverpleegkundige van Coloriet. Daarna kijkt de wondverpleegkundige samen met u naar de mogelijkheden voor u, uw mantelzorger en het wijkteam. Er worden ook afspraken gemaakt over de verzorging van uw wond.

Samenwerking

Coloriet Wijkzorg werkt samen met huisartsen, ziekenhuis en andere partijen. De wondverpleegkundige heeft nauw contact met de huisarts die bij uw wondzorg betrokken is.

Algemene verwijzing en kosten

Sommige wonden zijn zo gecompliceerd dat u thuis extra professionele hulp nodig heeft om de wond te laten behandelen. Wondzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Uw huisarts kan zorgdragen voor een verwijzing.

Als huisarts wondzorg aanvragen voor uw patiënt? Download het aanmeldformulier wondzorg en mail dit naar complexewondzorg@coloriet.nl.

Heeft u een wond die (na)zorg vraagt?

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie? Of wilt u een wond laten verzorgen door de wondspecialisten van Coloriet? Neem gerust contact op met klantadvies van Coloriet. Zij staan voor u klaar.

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?