...
Search
Generic filters
0320 290 508

Revalidatie, hoe werkt het?

Wordt u binnenkort geopereerd of is uw behandeling in het ziekenhuis afgerond? En bent u daarna nog niet genoeg hersteld om veilig naar huis te kunnen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een revalidatietraject. Dat kan bij onze gespecialiseerde afdeling in Coloriet Laarstaete in Lelystad.

Wij leveren zorg en behandeling op maat en hebben korte lijnen met omliggende ziekenhuizen. Mede dankzij onze gespecialiseerde behandelaren, verpleegkundigen en verzorgenden bieden wij 24 uur per dag specifieke zorg. Het slagen van de revalidatie is mede afhankelijk van uw motivatie. Uiteraard ondersteunen en stimuleren wij u hierin. Hieronder leest u meer over de verschillende momenten van het revalidatietraject.

Aanmelden

 • U kunt vooraf via uw huisarts kenbaar maken dat u bij ons wilt revalideren.
 • In het ziekenhuis kunt u via de arts of transferverpleegkundige aangeven dat u bij ons wilt revalideren.
 • De huisarts of transferverpleegkundige meldt u aan bij de afdeling klantadvies van Coloriet.
Lees meer

De opname

 • De klantadviseur krijgt de melding vanuit het ziekenhuis.
 • De specialist ouderengeneeskunde van Coloriet bepaalt of u in aanmerking komt voor een revalidatietraject. Dit gebeurt aan de hand van de aanvraag vanuit het ziekenhuis. Deze wordt aangeleverd door de transferverpleegkundige.
 • Bij positief advies plant de klantadviseur de opname.
 • Op dag één heeft u een opnamegesprek met een van de zorgmedewerkers van de revalidatieafdeling. Alles wat relevant is voor het verblijf bespreken we en leggen we vast. Wij vinden het belangrijk u zo goed mogelijk te leren kennen en aan te sluiten bij uw wensen en behoeften.
 • In de eerste dagen bezoeken alle betrokken behandelaren u en maken afspraken. Bijvoorbeeld hoe vaak en op welke dagen u fysiotherapie krijgt. Heeft u een rolstoel? Dan kijkt de ergotherapeut of deze goed is ingesteld. Zij stemmen de zorg op elkaar af.
 • De revalidatie start aan de hand van het behandelplan met daarin concrete doelen. De specialist ouderengeneeskunde houdt de regie, zorgt voor onderlinge afstemming en richt zich op de medische zaken.
Lees meer

De revalidatie

 • Tijdens uw revalidatie gaat u vooral zelf aan de slag. Gedurende uw verblijf is alles therapie. U oefent dagelijkse bezigheden zoals zelf uw bed opmaken. Het ontbijt en de broodmaaltijd bieden wij in buffetvorm aan. Zo kunt u zelf uw eten klaarmaken. Ook de medicatie krijgt u, indien gewenst, zo snel mogelijk in eigen beheer.
 • De zorgmedewerkers stimuleren u zoveel mogelijk zelf te doen. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning en rust, wat belangrijk is bij uw herstel.
 • Afhankelijk van uw behandelplan volgt u wekelijks een therapie waarbij u oefent met een van de gespecialiseerde behandelaren.
 • Naast individuele therapieën biedt Coloriet Laarstaete ook groepstherapie aan. Zo is er een groep met mensen die revalideren na een CVA.
 • Uw bezoek is van harte welkom buiten revalidatiemomenten om.
 • De arts of verpleegkundig specialist komt ook wekelijks naar de afdeling om met de zorgmedewerkers en behandelaren te bespreken hoe het met u gaat en of er aanpassingen nodig zijn in het traject.
Lees meer

Weer naar huis

 • Na een revalidatietraject biedt Coloriet Laarstaete een vervolgtraject aan om de behandeling en revalidatie vanuit de thuissituatie voort te zetten met vaak dezelfde behandelaren.
 • Moet uw huis worden aangepast of zijn er hulpmiddelen nodig? De ergotherapeut kan u hierin adviseren en u thuis een bezoek brengen.
 • Mocht u thuis nog zorg nodig hebben, dan regelt de klantadviseur de thuiszorg. Dit kan ook bij Coloriet Wijkzorg.
 • Bent u klaar om naar huis te gaan? Dan vindt er een ontslaggesprek plaats waarin we met u kijken of alle noodzakelijke zorg voor thuis geregeld is.
Lees meer

Revalidatie, hoe werkt het?

Tijdens uw revalidatie gaat u vooral zelf aan de slag. Gedurende uw verblijf is alles therapie. Zo oefent u dagelijkse bezigheden. De zorgmedewerkers stimuleren u om zoveel mogelijk zelf te doen.

Onze medewerkers stimuleren u

Onze zorgmedewerkers zijn getraind in revalidatie voor ouderen. Samen met de arts en het behandelteam bieden zij een revalidatie die bij u past. Zij geven u graag alvast een inkijkje!

Revalideren bij Coloriet. Hoe gaat dat?

Wilt u alvast wat meer weten over hoe het revalideren bij Coloriet gaat? Bekijk dan de volgende video waar het revalidatietraject wordt uitgelegd.
Hulp op maat

Een gespecialiseerd team staat voor u klaar

Revalideert u in Coloriet Laarstaete? Dan staat er een team van gespecialiseerde artsen en behandelaren voor u klaar. Met gerichte therapie en oefeningen gaan we voor de beste zorg op maat.
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?