...
Search
Generic filters
0320 290 508
Ergotherapie bij Coloriet
Ergotherapie bij Coloriet

Ergotherapie

Dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden, eten koken en boodschappen lijken voor velen vanzelfsprekend. Wanneer u deze bezigheden (door bijvoorbeeld ziekte of een handicap) niet meer goed kunt uitvoeren dan merkt u dat dit effect heeft op uw zelfstandigheid. De ergotherapeuten van Coloriet kunnen u hierbij ondersteunen als u bij ons woont op één van de locaties. Of zij helpen u zo lang mogelijk veilig thuis te blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving (als u een WLZ indicatie heeft voor het VPT-pakket). 

Coloriet levert geen eerstelijns behandelzorg.

Zelfredzaamheid, mobiliteit en veiligheid

Onze ergotherapeuten kunnen onze bewoners en cliënten helpen bij vragen over zelfredzaamheid en mobiliteit, maar ook bij het vinden van balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook helpen zij bij het leren van praktische vaardigheden en adviseren zij over het gebruik van verschillende hulpmiddelen. Daarnaast kunnen zij ook ondersteunen bij het aanvragen van voorzieningen bij de WMO of zorgverzekeraar.

Ergotherapie: Zorg op maat

De ergotherapeuten richten zich niet op uw ziekte, handicap of beperking, maar op de praktische gevolgen hiervan en uw specifieke wensen. Er wordt gekeken naar (nieuwe) mogelijkheden bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Ondervindt u problemen thuis bij de zelfverzorging, het huishouden of bij de vrijetijdsbesteding? Dan kijken onze ergotherapeuten met u wat er mogelijk is!

Gespecialiseerd in ergotherapie voor volwassenen

De ergotherapeuten van het Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC) zijn gespecialiseerd in de zorgvragen van ouderen.