...
Search
Generic filters
0320 290 508

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Geeft u de voorkeur aan zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar heeft u toch behoefte aan de kwalitatieve 24-uurszorg die u als cliënt op één van onze locaties kunt ontvangen? Bij Coloriet begrijpen wij dat. Om deze reden bieden wij het VPT pakket aan.

Wat is het VPT?

Ons VPT zorgpakket is speciaal afgestemd om u langdurige en intensieve kwaliteitszorg te bieden. Bij het Volledig Pakket Thuis leveren onze zorgprofessionals uw zorg aan huis. Zo ontvangt u alle zorg die u ook bij verblijf in onze zorglocatie zou krijgen, maar dan in uw vertrouwde omgeving.

Welke zorg wordt aangeboden binnen het VPT?

Het VPT is geen standaard pakket, maar een maatwerk pakket. We kijken met u welke zorg het beste past bij uw persoonlijke situatie en vervolgens stellen we een afgestemd pakket samen, met daarin de zorgdiensten die u nodig heeft.

Bij het afstemmen van uw VPT pakket kunt u onder andere kiezen uit de volgende zorgdiensten:

 • Persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het opstaan/naar bed gaan, wassen, alledaagse handelingen;
 • Hulp bij huishoudelijke taken;
 • Gespecialiseerde zorg en verpleging;
 • Dagbesteding;
 • Maaltijden;
 • Personenalarmering met zorgopvolging – de apparatuur en het halsalarm zelf vallen vaak echter niet volledig onder de vergoeding en dienen zelf aangeschaft te worden bij een externe partij. Een gedeeltelijke vergoeding is echter aan te vragen bij de zorgverzekering;
 • Hulp bij of vervanging van mantelzorg;
 • Fysiotherapie, ergotherapie & logopedie.

Welke zorg wordt er niet aangeboden binnen VPT?

 • Huisartsenzorg en geneesmiddelen;
 • Tandheelkundige zorg;
 • Individueel aangepaste hulpmiddelen thuis en rolstoelen;
 • Woningonderhoud, reparaties aan de woning of woonlasten.

Hoe maakt u aanspraak op VPT?

U kunt gebruik maken van het VPT als u in aanmerking komt voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ is de organisatie die dat onderzoekt. Vanuit de Wlz wordt de financiering voor dit zorgpakket geregeld, maar daarnaast betaalt u vanaf 18 jaar een eigen bijdrage voor de zorg die onder de Wlz valt.

Om aanspraak te maken op het VPT pakket kunt u hier uw aanvraag starten: Ik wil een aanvraag doen – CIZ. Vervolgens zult u een indicatie ontvangen op basis van de grondslag van uw aandoening (dementie of somatisch). Vervolgens wordt hiervoor een bepaald budget toegekend. Op de website van het CAK kunt u een berekening maken rondom de hoogte van uw eigen bijdrage.

Ons klantenadvies team helpt u graag verder bij al uw vragen die u over het VPT of over uw aanvraag heeft. Bel ons gerust op 0320 290 508 of stuur een e-mail naar klantadvies@coloriet.nl. Neemt u al zorg bij Coloriet af? Dan kunt u zich ook altijd tot de wijkverpleegkundige wenden met uw vraag.

Meer informatie vindt u in de onderstaande flyers:

Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) (ciz.nl)

Over de Wet langdurige zorg (Wlz) in heldere taal (ciz.nl)

Met ons VPT zorgpakket bieden we u langdurige en intensieve kwaliteitszorg op maat
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?