...
Search
Generic filters
0320 290 508

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Heeft u een grotere zorgvraag maar wilt u wel het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) wellicht voor u een passende oplossing.

Wat is VPT?

Met het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Coloriet ontvangt u de zorg die u ook van ons zou krijgen als u bij ons op een locatie woont, maar dan bij u thuis. Dit geeft u de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Voor wie is het VPT?

Heeft u een Wlz (Wet langdurige zorg) – indicatie maar wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen dan is het VPT mogelijk een passende oplossing voor u. Belangrijk is wel dat het nog vertrouwd en veilig is dat u thuis blijft wonen.

Welk zorg kunt u ontvangen met het VPT?

Het VPT is geen standaardpakket, maar maatwerk. We kijken met u welke zorg het beste past bij uw persoonlijke situatie en zorgbehoefte. Vervolgens stellen we samen een afgestemd zorgplan op met daarin de zorgdiensten die u nodig heeft:

 • Persoonlijke en gespecialiseerde verzorging & verpleging
  Hier valt bijvoorbeeld hulp bij het opstaan/naar bed gaan, wassen, alledaagse handelingen, medicijnen, wondzorg en ondersteuning casemanager dementie;
 • Hulp bij huishoudelijke taken
  Het schoonmaken van uw woning/appartement, de meubels en uw eigen inventaris wordt door medewerkers van Coloriet gedaan. Als u zelf nog kunt schoonmaken, vragen wij u daarbij te helpen;
 • Individuele begeleiding, activiteiten & dagbesteding
  U kunt zelf aangeven of u behoefte heeft om activiteiten te ondernemen, zowel individueel als in groepsverband. Heeft u behoefte aan aanspraak en gezelligheid dan kunt u ook deelnemen aan de activiteiten die op onze locaties worden georganiseerd. Of 1 of meerdere dagen per week naar de dagbesteding gaan. Bij individuele begeleiding kunt u denken aan het maken van een wandeling, de markt bezoeken, naar het museum gaan, samen een spelletje doen of puzzelen;
 • Maaltijden
  Coloriet zorgt voor uw warme maaltijd. Deze kunt u tussen de middag gebruiken in het restaurant van het woonzorgcentrum in uw buurt of we kunnen de maaltijd bij u thuisbezorgen. De broodmaaltijden verzorgt u zelf;
 • Personenalarmering met zorgopvolging / leefstijlmonitoring
  Personenalarmering is een vast onderdeel van het VPT. Coloriet regelt dit voor u zodat u in geval van nood altijd met één druk op de knop (professionele) hulp kunt inschakelen. Dat geeft u een veilig gevoel voor als u valt of op een andere manier plotseling hulp nodig heeft. Wanneer u niet meer zelf op de alarmknop kunt drukken, zetten we leefstijlmonitoring in;
 • Zorgtechnologie
  Om het thuis wonen voor u prettiger en veiliger te maken kunnen wij diverse zorgtechnologie producten, zoals beeldzorg, de medidio medicijndispenser, een Tessa robot en andere hulpmiddelen bestellen.
 • Hulp bij mantelzorg
  Ondersteuning van de mantelzorger door bijvoorbeeld de casemanager;
 • (niet medische) Voetverzorging
  Kunt u zelf uw zelf voeten niet meer verzorgen (bijvoorbeeld nagels knippen) dan komt de pedicure bij u langs om dit te doen;
 • Wassen, drogen, strijken van uw beddengoed en handdoeken
  Coloriet kan, afhankelijk van de gemeente waar u woont, binnen het VPT het wassen, drogen en strijken van beddengoed, handdoeken en washandjes verzorgen. Als de wasverzorging via het woonzorgcentrum in de buurt verloopt, kan het zijn dat u eenmalig de kosten betaalt van het plakken van naamstickers op uw beddengoed, handdoeken en washandjes. De tarieven hiervoor kunt u terugvinden in de tarievenlijst Wijkzorg via www.coloriet.nl/tarieven;
 • Behandeling fysiotherapie, ergotherapie etc.
  Dit zetten we alleen in, in samenspraak en met een verwijzing van de huisarts.
Lees meer

Welke zorg wordt er niet aangeboden binnen VPT?

 • Huisartsenzorg en geneesmiddelen;
 • Tandheelkundige zorg;
 • Individueel aangepaste hulpmiddelen thuis en rolstoelen;
 • Omdat u de zorg in uw eigen woning ontvangt houdt u de woonlasten (huur/hypotheek, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen etc.) zoals het nu is.

Door wie wordt de zorg gegeven met het VPT?

Alle zorg wordt verzorgd of geregeld door Coloriet.

VPT: Hoe komt u in aanmerking, wat kost het en waar vraagt u het aan?

U kunt gebruik maken van het VPT als u een indicatie heeft voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Vanuit de Wlz wordt de financiering voor het VPT pakket geregeld. Daarnaast betaalt u vanaf 18 jaar ook een eigen bijdrage voor de zorg die onder de Wlz valt. Op de website van het Centraal Administratie Bureau (CAK) www.cak.nl kunt u een berekening maken van de hoogte van uw eigen bijdrage die u moet betalen.

Het Centrum Indicatietstelling Zorg (CIZ)  is de organisatie die onderzoekt of u in aanmerking komt voor de Wlz indicatie. Via de website van CIZ: Ik wil een aanvraag doen – CIZ kunt u, eventueel met hulp van de wijkverpleegkundige of casemanager, een aanvraag doen.  Na uw aanvraag ontvangt u een indicatie voor langdurige zorg van waaruit Coloriet een VPT pakket op maat met u afstemt.

Verschillen VPT / Wonen in een verpleeghuis:

 • Als u thuis woont, houdt u uw eigen woonkosten, zoals huur, gas en licht. Bij wonen in een verpleeghuis vervallen deze kosten, maar betaalt u afhankelijk van uw inkomen een hogere eigen bijdrage.
 • Als u thuis woont is uw behandelaar uw eigen huisarts. In het verpleeghuis is dit meestal de specialist ouderengeneeskunde.
 • De zorgmedewerkers zijn op afspraak en op afroep aanwezig. In het verpleeghuis is er een 24-uurs aanwezigheid van zorgmedewerkers.

Naast het VPT en wonen in een verpleeghuis kunt u ook kiezen voor het Modulair Pakket Thuis (MPT). Klik hier voor meer informatie over het verschil tussen het VPT en MPT pakket.

Vragen & meer informatie

Ons klantenadvies team helpt u graag verder bij al uw vragen die u over het VPT of over uw aanvraag heeft. Bel ons gerust op 0320 290 508 of stuur een e-mail naar klantadvies@coloriet.nl. Neemt u al zorg bij Coloriet af? Dan kunt u zich ook altijd tot de wijkverpleegkundige wenden met uw vraag.

Meer informatie vindt u in de onderstaande flyers:

Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) (ciz.nl)

Over de Wet langdurige zorg (Wlz) in heldere taal (ciz.nl)

Met ons VPT zorgpakket bieden we u langdurige en intensieve kwaliteitszorg op maat
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?