...
Search
Generic filters
0320 290 508

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Heeft u een grotere zorgvraag maar wilt u wel het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) wellicht voor u een passende oplossing.

Wat is VPT?

Met het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Coloriet ontvangt u de zorg die u ook van ons zou krijgen als u bij ons op een locatie woont, maar dan bij u thuis. Dit geeft u de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Voor wie is het VPT?

Heeft u een Wlz (Wet langdurige zorg) – indicatie maar wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen dan is het VPT mogelijk een passende oplossing voor u. Belangrijk is wel dat het nog vertrouwd en veilig is dat u thuis blijft wonen.

Welk zorg kunt u ontvangen met het VPT?

Het VPT is geen standaardpakket, maar maatwerk. We kijken met u welke zorg het beste past bij uw persoonlijke situatie en zorgbehoefte. Vervolgens stellen we samen een afgestemd zorgplan op met daarin de zorgdiensten die u nodig heeft:

 • Persoonlijke en gespecialiseerde verzorging & verpleging
  Hier valt bijvoorbeeld hulp bij het opstaan/naar bed gaan, wassen, alledaagse handelingen, medicijnen, wondzorg en ondersteuning casemanager dementie;
 • Hulp bij huishoudelijke taken
  Het schoonmaken van uw woning/appartement, de meubels en uw eigen inventaris wordt door medewerkers van Coloriet gedaan. Als u zelf nog kunt schoonmaken, vragen wij u daarbij te helpen;
 • Individuele begeleiding, activiteiten & dagbesteding
  U kunt zelf aangeven of u behoefte heeft om activiteiten te ondernemen, zowel individueel als in groepsverband. Heeft u behoefte aan aanspraak en gezelligheid dan kunt u ook deelnemen aan de activiteiten die op onze locaties worden georganiseerd. Of 1 of meerdere dagen per week naar de dagbesteding gaan. Bij individuele begeleiding kunt u denken aan het maken van een wandeling, de markt bezoeken, naar het museum gaan, samen een spelletje doen of puzzelen;
 • Maaltijden
  Coloriet zorgt voor uw warme maaltijd. Deze kunt u tussen de middag gebruiken in het restaurant van het woonzorgcentrum in uw buurt of we kunnen de maaltijd bij u thuisbezorgen. De broodmaaltijden verzorgt u zelf;
 • Personenalarmering met zorgopvolging / leefstijlmonitoring
  Personenalarmering is een vast onderdeel van het VPT. Coloriet regelt dit voor u zodat u in geval van nood altijd met één druk op de knop (professionele) hulp kunt inschakelen. Dat geeft u een veilig gevoel voor als u valt of op een andere manier plotseling hulp nodig heeft. Wanneer u niet meer zelf op de alarmknop kunt drukken, zetten we leefstijlmonitoring in;
 • Zorgtechnologie
  Om het thuis wonen voor u prettiger en veiliger te maken kunnen wij diverse zorgtechnologie producten, zoals beeldzorg, de medidio medicijndispenser, een Tessa robot en andere hulpmiddelen bestellen.
 • Hulp bij mantelzorg
  Ondersteuning van de mantelzorger door bijvoorbeeld de casemanager;
 • (niet medische) Voetverzorging
  Kunt u zelf uw zelf voeten niet meer verzorgen (bijvoorbeeld nagels knippen) dan komt de pedicure bij u langs om dit te doen;
 • Wassen, drogen, strijken van uw beddengoed en handdoeken
  Coloriet kan, afhankelijk van de gemeente waar u woont, binnen het VPT het wassen, drogen en strijken van beddengoed, handdoeken en washandjes verzorgen. Als de wasverzorging via het woonzorgcentrum in de buurt verloopt, kan het zijn dat u eenmalig de kosten betaalt van het plakken van naamstickers op uw beddengoed, handdoeken en washandjes. De tarieven hiervoor kunt u terugvinden in de tarievenlijst Wijkzorg via Tarieven.
 • Behandeling door paramedici (zoals o.a. fysiotherapie, ergotherapie) waarbij er sprake is van multidisciplinaire aanpak of specifieke kennis van de behandelaar. Dit zetten we alleen in, in samenspraak en met een verwijzing van de huisarts.
Lees meer

Welke zorg wordt er niet aangeboden binnen VPT?

 • Huisartsenzorg en geneesmiddelen;
 • Tandheelkundige zorg;
 • Individueel aangepaste hulpmiddelen thuis en rolstoelen;
 • Omdat u de zorg in uw eigen woning ontvangt houdt u de woonlasten (huur/hypotheek, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen etc.) zoals het nu is.

Door wie wordt de zorg gegeven met het VPT?

Alle zorg wordt verzorgd of geregeld door Coloriet.

VPT: Hoe komt u in aanmerking, wat kost het en waar vraagt u het aan?

U kunt gebruik maken van het VPT als u een indicatie heeft voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Vanuit de Wlz wordt de financiering voor het VPT pakket geregeld. Daarnaast betaalt u vanaf 18 jaar ook een eigen bijdrage voor de zorg die onder de Wlz valt. Op de website van het Centraal Administratie Bureau (CAK) www.cak.nl kunt u een berekening maken van de hoogte van uw eigen bijdrage die u moet betalen.

Het Centrum Indicatietstelling Zorg (CIZ)  is de organisatie die onderzoekt of u in aanmerking komt voor de Wlz indicatie. Via de website van CIZ: Ik wil een aanvraag doen – CIZ kunt u, eventueel met hulp van de wijkverpleegkundige of casemanager, een aanvraag doen.  Na uw aanvraag ontvangt u een indicatie voor langdurige zorg van waaruit Coloriet een VPT pakket op maat met u afstemt.

Verschillen VPT / Wonen in een verpleeghuis:

 • Als u thuis woont, houdt u uw eigen woonkosten, zoals huur, gas en licht. Bij wonen in een verpleeghuis vervallen deze kosten, maar betaalt u afhankelijk van uw inkomen een hogere eigen bijdrage.
 • Als u thuis woont is uw behandelaar uw eigen huisarts. In het verpleeghuis is dit meestal de specialist ouderengeneeskunde.
 • De zorgmedewerkers zijn op afspraak en op afroep aanwezig. In het verpleeghuis is er een 24-uurs aanwezigheid van zorgmedewerkers.

Naast het VPT en wonen in een verpleeghuis kunt u ook kiezen voor het Modulair Pakket Thuis (MPT). Klik hier voor meer informatie over het verschil tussen het VPT en MPT pakket.

Vragen & meer informatie

Ons klantenadvies team helpt u graag verder bij al uw vragen die u over het VPT of over uw aanvraag heeft. Bel ons gerust op 0320 290 508 of stuur een e-mail naar klantadvies@coloriet.nl. Neemt u al zorg bij Coloriet af? Dan kunt u zich ook altijd tot de wijkverpleegkundige wenden met uw vraag.

Meer informatie vindt u in de onderstaande flyers:

Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) (ciz.nl)

Over de Wet langdurige zorg (Wlz) in heldere taal (ciz.nl)

Met ons VPT zorgpakket bieden we u langdurige en intensieve kwaliteitszorg op maat
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?