...
Search
Generic filters
0320 290 508

1) Huis van Werkvermogen

Coloriet vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor jou als medewerker. We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit en met plezier naar je werk gaat. Dat voorkomt dat je -om welke reden dan ook- uitvalt. De mate waarin je geestelijk en lichamelijk in staat bent om te werken, wordt ook wel werkvermogen genoemd.

Coloriet gebruikt het instrument ‘Huis van Werkvermogen’. Dit is een metafoor waarmee wij het gesprek over duurzame inzetbaarheid voeren. Het Huis van Werkvermogen is opgebouwd uit vier verdiepingen:

  1. Gezondheid
  2. Competenties
  3. Normen en waarden
  4. Werkomstandigheden

De eerste drie verdiepingen (gezondheid, competenties en normen en waarden) staan voor wat je kan en wil. Als deze in evenwicht zijn met de vierde verdieping (werkomstandigheden) ontstaat er een goed werkvermogen. Met andere woorden: dan ben jij zowel mentaal als fysiek goed in staat om je werk te doen. Coloriet investeert hierin en voorkomt hiermee dat medewerkers (langdurig) uitvallen.

Wat kun je zelf doen?
Goed werkgeverschap én goed medewerkerschap. Dat staat centraal. Met het Huis van Werkvermogen stimuleren we medewerkers om met elkaar te praten over de verdiepingen. Zijn deze in balans en als dat niet zo is, wat is er dan voor nodig om het evenwicht te herstellen?

Wat doet Coloriet?
Budget werkvermogen
Ga actief aan de slag met meer bewegen, minder roken, gezonde voeding en voldoende ontspanning. Als je lichamelijk en mentaal fit bent, kun je makkelijker jouw ambities verwezenlijken. Je kunt het budget ook inzetten voor een PMO (preventief medisch onderzoek), of voor een consult aan de overgangsconsulente.

Let op: het budget is niet bedoeld voor bijvoorbeeld de aanschaf van sportmaterialen. Hiervoor verwijzen we je naar het meerkeuze arbeidssysteem. Kijk voor meer informatie én alle voorwaarden in het kwaliteitshandboek. Daar vind je ook het aanvraagformulier.

WerkvermogenPlatform
Op dit platform vind je in een helder overzicht over het werkvermogen, wat je zelf kunt doen en hoe Coloriet jou hierin kan faciliteren.

Meer informatie
Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met je HR-adviseur.

2) Werkvermogengesprek

Het werkvermogengesprek is een gesprek tussen jou en je leidinggevende. Wat je tijdens dit gesprek bespreekt? Onderwerpen die invloed zijn op hoe je nu en in de toekomst lekker in je vel zit op je werk. We noemen dit ook wel een ‘goed werkvermogen’. We voeren dit soort gesprekken om de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.

Een werkvermogengesprek is:

  1. Een dialoog
  2. Gericht op de toekomst
  3. Bedoeld om het werkvermogen te vergroten
  4. Is gebaseerd op de uitgangspunten van het Huis van Werkvermogen

Het Huis van Werkvermogen is ontwikkeld door de Finse professor Juhani Ilmarinen en gaat over opleiding en vaardigheden, gezondheid en vitaliteit, werk-privébalans en hogere zingeving. Met dat laatste wordt bedoeld: werk doen dat ertoe doet. Daarnaast gaat het in op het ontwikkelen van talenten in de dagelijkse praktijk.

Wat kun je zelf doen?

Wil je meer inzicht in jouw werkvermogen? Doe dan de werkvermogenscan. Je kunt bij je leidinggevende of HR-adviseur meer informatie ontvangen. Coloriet vindt het belangrijk dat medewerkers hierin eigen regie pakken. Naar aanleiding van de scan kun je verder in gesprek over vervolgacties.

Wat doet Coloriet?

Coloriet stelt jou in de gelegenheid om de werkvermogenscan te doen zodat je inzicht krijgt in waar je aan kunt werken.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij je HR adviseur.

3) Preventief spreekuur

Met plezier je werk doen en voldoende energie hebben. Dat vinden we bij Coloriet heel belangrijk. Helaas lukt dat niet altijd en er is (bij ziekteverlof) advies nodig van bijvoorbeeld het sociaal-medisch team van de arbodienst. Dit team bestaat uit de bedrijfsarts, praktijkondersteuner bedrijfsarts, arbo-verpleegkundige en de Adviseur Arbeid en Gezondheid.

Jij bent onmisbaar

Wat kun je zelf doen?
Je kunt een gesprek aanvragen voor het preventief spreekuur. Alles wat je met iemand uit het sociaal-medisch team van de arbodienst bespreekt blijft geheim. De inhoud van het gesprek wordt dan ook niet gedeeld met Coloriet. Een afspraak maken voor het preventief spreekuur kan via je leidinggevende, of direct via de werkvermogensspecialist, Marjan Sevenster, Marjan.Sevenster@dearbodienst.nl.

Bespreek je waar je tegenaan loopt ook met jouw leidinggevende? Zo kunnen jullie samen bekijken welke vervolgacties mogelijk zijn. De kosten van het spreekuurbezoek zijn voor rekening van Coloriet

Meer informatie
Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met je leidinggevende, met een HR –adviseur of met Erna Gerrits (adviseur verzuim en inzetbaarheid): e.gerrits@coloriet.nl.