...
Search
Generic filters
0320 290 508

Alle vrijwilligers vacatures in Lelystad op een rij

We waarderen het enorm als je als vrijwilliger bij ons wilt komen werken en daarom begeleiden we je zo goed mogelijk. Tijdens je werkzaamheden kun je terecht bij één van onze zorgprofessionals of coaches welzijn. Er is altijd iemand in de buurt om je vragen te stellen. Wij bieden je een warm welkom, waardevol vrijwilligerswerk, een training, workshop of vrijwilligersbijeenkomst en werk wat past bij jouw interesses, beschikbaarheid en wensen.

Op dit moment hebben we de volgende vrijwilligers vacatures in Lelystad:

 Piano vrijwilliger

 • Uren in overleg
 • Coloriet Laarhof

Kom samen met een bewoner van Coloriet Laarhof pianospelen! Meneer kan nog redelijk goed spelen en heeft een piano op zijn kamer staan. Oefenen is in je uppie natuurlijk minder gezellig als met z’n twee. Maar ook gezellig napraten over een mooi muziekstuk wordt op prijs gesteld. Onze muziekagoog is ook met meneer in contact en kan in het begin nog tips geven.

Het gaat om één uurtje in de week. Maar wie het leuk vindt mag dit natuurlijk ook combineren met af en toe piano spelen voor de andere bewoners. Hetzij tijdens de zangmiddag eens per kwartaal, of op een ander moment. We stemmen het graag samen af!

> Ben je ook enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Els via e.vanhaaster@coloriet.nl.


Vrijwilliger voor het beeldzorgteam

 • Uren in overleg
 • Diverse locaties

Binnen Coloriet Wijkzorg zijn we bezig met iets nieuws; het samenstellen van  een beeldzorgteam. Als vrijwilliger bij het beeldzorgteam leg je contact met onze cliënten die nog thuis wonen via een beeldscherm. Om te vragen hoe het met ze gaat, om het nieuws van de dag door te nemen, voor een gezellig praatje of om online een spelletje met ze te doen. Ook zoeken we vrijwilligers die de cliënten thuis kunnen helpen bij het leren omgaan en gebruiken van beeldbellen.

Voel jij je betrokken bij de doelgroep en maak je snel contact? Heb jij affiniteit met digitale communicatie? Dan zou jij een waardevolle toevoeging zijn voor ons beeldzorgteam!

> Ben je ook enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Marian via m.vanderbrug@coloriet.nl
> Lees hier het interview met Ad en Frank die als vrijwilliger in het beeldzorgteam werken


Vrijwilliger op de huiskamer

 • Tijden in overleg
 • Locatie Coloriet Laarhof en Coloriet de Hoven

Ben jij graag onder de mensen, geef jij ouderen graag aandacht en vervul je hun wensen? Wordt dan vrijwilliger op een van de huiskamers van Coloriet Laarhof of Coloriet de Hoven! Help bijvoorbeeld tijdens het ontbijt, ga voor een één op één moment met een bewoner die daar behoefte aan heeft. Het belangrijkste is om er gewoon te zijn.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Zangvrijwilliger

 • Op maandagmiddag
 • Locatie Coloriet Laarhof

Je hoeft geen nachtegaal te zijn, maar van een goede dosis enthousiasme worden onze bewoners zeker blij. Je helpt in kleine groepjes om de sfeer erin te houden. Dit kan door zelf mee te zingen via een zangboek of via karaoke op het beeldscherm. Onze doelgroep zijn mensen met dementie. Affiniteit hiermee is dan wel heel prettig. Het is ook fijn wanneer je rolstoelen in huis kunt verplaatsen.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Vrijwilliger bloemschikken

 • Elke 2e woensdag van de maand 10.00 – 12.00 uur
 • Locatie Coloriet Laarhof

Bloemen, wie is er niet gek op? Ze fleuren je gelijk op zodra je ze in huis hebt. Hoe leuk is het dan om onze bewoners te helpen bij het bloemschikken! We starten om 10.00 uur om alles klaar te zetten. Wanneer de bewoners komen drinken we eerst gezellig een kop koffie of thee met elkaar. Daarna is het tijd voor het bloemschikken. Kom gezellig bij de bewoners zitten en maak een praatje. Je helpt met een bloemstukje maken, maar laat de bewoner wel de eigen regie houden. Na afloop ruimen we met elkaar alles op. Voor deze vrijwilligersvacature is het fijn als je affiniteit hebt met de doelgroep, mensen met dementie.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Wandelvrijwilliger

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet Laarhof, Laarstaete en De Hoven

Vind je het ook zo fijn om naar buiten te gaan? Onze bewoners genieten graag met je mee. Word wandelvrijwilliger en geniet samen van de buitenlucht, bijvoorbeeld in het nabijgelegen park. Dit kan met een klein groepje andere vrijwilligers, maar ook één op één met een bewoner. Het is wel belangrijk dat je zelf vitaal genoeg bent om een rolstoel te duwen.

> Meer weten? Stuur voor een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Vrijwilligers welzijn thuiswonenden

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • verspreid in Lelystad

Ouderen die nog zelfstandig thuis wonen vinden het fijn om bezoek te krijgen. Zo’n klein moment is een welkome onderbreking van de dag. Samen koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen. Misschien vind jij dat lastige puzzelstukje waarmee de ander weer verder kan. Samen naar de markt of de winkel. Dat brengt de gezelligheid waar men zo naar uitkijkt. Je kunt iemand ook blij maken door een klusje in huis te doen, met het onderhoud van de tuin of door mee te gaan met een afspraak. Heb jij 1 á 2 uurtjes per week de tijd dan kan jij al het verschil maken.

> Meer weten? Stuur dan een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Quinty over deze functie als vrijwilliger


Vrijwilligers voor een spelletje, ommetje of klusje

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet Laarhof, Laarstaete en De Hoven

Als vrijwilliger bij Coloriet kun je je eigen interesses en talenten inzetten voor het blij maken van onze (oudere) bewoners die op één van onze locaties wonen. Speel bijvoorbeeld eens een gezelschapsspelletje met een bewoner. Help bij één van de activiteiten of clubs op het Wijkplein of ondersteun op de huiskamer bij het ontbijt, de lunch of de koffiepauze. Ga samen een frisse neus halen in de buitenlucht tijdens een wandeling of tocht op een duo-fiets of maak een groepje bewoners enthousiast om samen met jou te bewegen.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Carin over deze functie als vrijwilliger


 

Vrijwilligers voor het vrijdagmiddag Café

 • Vrijdagmiddag 14.15 – 16.15 uur
 • Locatie Coloriet Laarhof

Elke vrijdagmiddag is er een vrijdagmiddag café in Coloriet Laarhof waar bewoners gezellig wat kunnen drinken en een spelletje kunnen doen. Als vrijwilliger zet je alles klaar in de ruimte, heet je bewoners welkom en voorzie je iedereen van een drankje. Ook help en speel je mee met de spelletjes als hier behoefte aan is. Soms wordt er zelfs een dansje gewaagd. Kortom gezelligheid alom. Voor deze vacature is het fijn als je initiatief durft te nemen, graag een praatje maakt en geduldig bent.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Rineke over deze functie als vrijwilliger


 

Fietsvrijwilliger

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • Locatie Coloriet Laarhof en Laarstaete

Sommige bewoners vinden het heerlijk om een stukje te fietsen maar kunnen dat niet (goed) meer zelf. Wij zoeken daarom vrijwilligers die met een duo-fiets naar buiten willen en vrijwilligers die bewoners willen begeleiden met het fietsen in het fietslabyrint binnen. Als je met de duo-fiets op pad gaat, haal je de fiets op en overlegt met de bewoner of zorg waar jullie heen fietsen. Wanneer je helpt bij het fietslabyrint begeleid je de bewoner naar de fiets en bij het fietsen. Na het fietsen breng je de bewoner terug naar huis en geef je eventuele bijzonderheden door aan de zorg. Voor deze vacature is het fijn als je actief bent en houdt van een gezellig praatje. Het liefst plannen we het fietsen op vaste momenten in de week/weekend/’s ochtends/’s middags.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Sifra over deze functie als vrijwilliger

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?