...
Search
Generic filters
0320 290 508

Alle vrijwilligers vacatures in Lelystad op een rij

We waarderen het enorm als je als vrijwilliger bij ons wilt komen werken en daarom begeleiden we je zo goed mogelijk. Tijdens je werkzaamheden kun je terecht bij één van onze zorgprofessionals of coaches welzijn. Er is altijd iemand in de buurt om je vragen te stellen. Wij bieden je een warm welkom, waardevol vrijwilligerswerk, een training, workshop of vrijwilligersbijeenkomst en werk wat past bij jouw interesses, beschikbaarheid en wensen.

Op dit moment hebben we de volgende vrijwilligers vacatures in Lelystad:

Wandelvrijwilliger

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet Laarhof, Laarstaete en De Hoven

Vind je het ook zo fijn om naar buiten te gaan? Onze bewoners genieten graag met je mee. Word wandelvrijwilliger en geniet samen van de buitenlucht, bijvoorbeeld in het nabijgelegen park. Dit kan met een klein groepje andere vrijwilligers, maar ook één op één met een bewoner. Het is wel belangrijk dat je zelf vitaal genoeg bent om een rolstoel te duwen.

> Meer weten? Stuur voor Coloriet Laarhof en Laarstaete een bericht naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl. Voor Coloriet de Hoven kan dat naar Marian van der Brug via m.vanderbrug@coloriet.nl.


Creatieve vrijwilligers

 • Elk kwartaal een paar uurtjes
 • Locatie Coloriet Laarhof

Bij het Grand Café in Coloriet Laarhof hebben we tuinkamers en nisjes die elk seizoen (lente, zomer, herfst en winter) worden ingericht naar een thema. Vind jij het leuk om te decoreren en in te richten? Dan zouden we het leuk vinden als je je aanmeld als vrijwilliger! We hebben al heel veel materialen liggen waar je mee aan de slag kan, maar nieuwe, leuke ideeën zijn ook welkom. Voor deze vacature is het fijn als je het geen probleem vindt om op een trap te staan en ook handig bent met dingen ophangen.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl.


Vrijwilligers welzijn thuiswonenden

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • verspreid in Lelystad

Ouderen die nog zelfstandig thuis wonen vinden het fijn om bezoek te krijgen. Zo’n klein moment is een welkome onderbreking van de dag. Samen koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen. Misschien vind jij dat lastige puzzelstukje waarmee de ander weer verder kan. Samen naar de markt of de winkel. Dat brengt de gezelligheid waar men zo naar uitkijkt. Je kunt iemand ook blij maken door een klusje in huis te doen, met het onderhoud van de tuin of door mee te gaan met een afspraak. Heb jij 1 á 2 uurtjes per week de tijd dan kan jij al het verschil maken.

> Meer weten? Stuur dan een berichtje naar Marian van de Brug via M.vanderBrug@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Quinty over deze functie als vrijwilliger


Vrijwilligers voor een spelletje, ommetje of klusje

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet Laarhof, Laarstaete en De Hoven

Als vrijwilliger bij Coloriet kun je je eigen interesses en talenten inzetten voor het blij maken van onze (oudere) bewoners die op één van onze locaties woont. Speel bijvoorbeeld eens een gezelschapsspelletje met een bewoner. Help bij één van de activiteiten of clubs op het Wijkplein of ondersteun op de huiskamer bij het ontbijt, de lunch of de koffiepauze. Ga samen een frisse neus halen in de buitenlucht tijdens een wandeling of tocht op een duo-fiets.

> Meer weten? Voor Coloriet Laarhof en Laarstaete, stuur een berichtje naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl. Voor Coloriet de Hoven, stuur een berichtje naar Marian van de Brug via M.vanderBrug@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Carin over deze functie als vrijwilliger


Vrijwilligers hospice

 • Dag(deel) in de week
 • Locatie ‘t Hofje in Coloriet de Hoven

Binnen woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad bevindt zich de palliatieve unit met een hospicefunctie ’t Hofje. Hier kunnen vier bewoners worden verzorgd die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. Het is een kleinschalige woonvorm waarin de huiselijke sfeer belangrijk is. Als sterven thuis, om welke reden dan ook niet mogelijk of wenselijk is, biedt ’t Hofje hiervoor een oplossing. Het uitgangspunt is daarom dat zoveel mogelijk wordt aangesloten bij de eigen thuissituatie. Elke bewoner mag zelf bepalen wat hij wil eten. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor de bewoners kan koken.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar Marian van de Brug via M.vanderBrug@coloriet.nl.


Vrijwilligers snoezelochtend

 • Dinsdagmorgen van 10.15-12.00 uur
 • Locatie Coloriet Laarhof

Als vrijwilliger tijdens de snoezelochtend heet je bewoners welkom en eventueel voorzie je ze van een drankje. De snoezelochtend is bedoeld voor bewoners die niet of nauwelijks meer kunnen communiceren. Het doel is om ze te activeren d.m.v. bijvoorbeeld geluid, geur en kleur, maar ook door het aanbieden van een handmassage. Je probeert door de zintuigactivering, samen met een coach welzijn de bewoner te prikkelen. Er komen soms heel mooie reacties op terug. Voor deze vacature is het belangrijk dat je geduldig bent en goed kunt observeren.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl.


Vrijwilligers voor het vrijdagmiddag Café

 • Vrijdagmiddag 14.15 – 16.15 uur
 • Locatie Coloriet Laarhof

Elke vrijdagmiddag is er een vrijdagmiddag café in Coloriet Laarhof waar bewoners gezellig wat kunnen drinken en een spelletje kunnen doen. Als vrijwilliger zet je alles klaar in de ruimte, heet je bewoners welkom en voorzie je iedereen van een drankje. Ook help en speel je mee met de spelletjes als hier behoefte aan is. Soms wordt er zelfs een dansje gewaagd. Kortom gezelligheid alom. Voor deze vacature is het fijn als je initiatief durft te nemen, graag een praatje maakt en geduldig bent.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Rineke over deze functie als vrijwilliger


Vrijwilligers voor het atelier

 • Donderdagochtend van 10.15- 12.00 uur, Locatie Coloriet Laarstaete
 • Donderdagmiddag van 14.15 – 16.15 uur, Locatie Coloriet Laarhof

Als vrijwilliger in het atelier help je bij het klaarzetten van het teken- en schildermateriaal. Daarna heet je de bewoners welkom en voorzie je ze van koffie/thee. Je ondersteunt de bewoners bij het schilderen, tekenen en/of kleuren en je maakt ondertussen een praatje met ze. Achteraf help je bij het opruimen van de materialen. Voor deze vacature is het fijn als je de bewoners rustig benadert, graag een praatje maakt, bewoners kunt stimuleren en geduldig bent.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Joke over deze functie als vrijwilliger


Fietsvrijwilliger

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • Locatie Coloriet Laarhof en Laarstaete

Sommige bewoners vinden het heerlijk om een stukje te fietsen maar kunnen dat niet (goed) meer zelf. Wij zoeken daarom vrijwilligers die met een duo-fiets naar buiten willen en vrijwilligers die bewoners willen begeleiden met het fietsen in het fietslabyrint binnen. Als je met de duo-fiets op pad gaat, haal je de fiets op en overlegt met de bewoner of zorg waar jullie heen fietsen. Wanneer je helpt bij het fietslabyrint begeleid je de bewoner naar de fiets en bij het fietsen. Na het fietsen breng je de bewoner terug naar huis en geef je eventuele bijzonderheden door aan de zorg. Voor deze vacature is het fijn als je actief bent en houdt van een gezellig praatje. Het liefst plannen we het fietsen op vaste momenten in de week/weekend/’s ochtends/’s middags.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar Els van Haaster via e.vanhaaster@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Sifra over deze functie als vrijwilliger

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?
Skip to content