...
Search
Generic filters
0320 290 508

Alle vrijwilligers vacatures in Lelystad op een rij

We waarderen het enorm als je als vrijwilliger bij ons wilt komen werken en daarom begeleiden we je zo goed mogelijk. Tijdens je werkzaamheden kun je terecht bij één van onze zorgprofessionals of coaches welzijn. Er is altijd iemand in de buurt om je vragen te stellen. Wij bieden je een warm welkom, waardevol vrijwilligerswerk, een training, workshop of vrijwilligersbijeenkomst en werk wat past bij jouw interesses, beschikbaarheid en wensen.

Op dit moment hebben we de volgende vrijwilligers vacatures in Lelystad:

Vrijwilligers hospicezorg in ‘t Hofje

 • Uren in overleg
 • ‘t Hofje gevestigd op de 3e verdieping van Coloriet de Hoven

In ‘t Hofje bieden wij liefdevolle zorg aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. Als het zorgen thuis niet (meer) gaat is opname in ‘t Hofje mogelijk. Wij bieden hospicezorg in een huiselijke sfeer. Dit doen we met vrijwilligers en zorgprofessionals.

Als vrijwilliger verricht je geen medische handelingen. De belangrijkste taak is er ‘te zijn’ met aandacht, tijd en ondersteuning aan de gasten en hun naasten. Door te luisteren, een kopje koffie in te schenken, samen te lezen, te koken of te helpen bij de persoonlijke verzorging. Ook kun je gezelschap bieden wanneer de mantelzorger even ruimte voor zichzelf nodig heeft.

Als vrijwilliger in ‘t Hofje krijg je een training palliatieve, terminale zorg.

> Wil je ook verschil maken als vrijwilliger voor onze gasten? En wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie?
> Neem dan contact op met Marian via m.vanderbrug@coloriet.nl


Piano vrijwilliger

 • Uren in overleg
 • Coloriet Laarhof

Kom samen met een bewoner van Coloriet Laarhof pianospelen! Meneer kan nog redelijk goed spelen en heeft een piano op zijn kamer staan. Oefenen is in je uppie natuurlijk minder gezellig als met z’n twee. Maar ook gezellig napraten over een mooi muziekstuk wordt op prijs gesteld. Onze muziekagoog is ook met meneer in contact en kan in het begin nog tips geven.

Het gaat om één uurtje in de week. Maar wie het leuk vindt mag dit natuurlijk ook combineren met af en toe piano spelen voor de andere bewoners. Hetzij tijdens de zangmiddag eens per kwartaal, of op een ander moment. We stemmen het graag samen af!

> Ben je ook enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Els via e.vanhaaster@coloriet.nl.


Vrijwilliger voor het beeldzorgteam

 • Uren in overleg
 • Diverse locaties

Binnen Coloriet Wijkzorg zijn we bezig met iets nieuws; het samenstellen van  een beeldzorgteam. Als vrijwilliger bij het beeldzorgteam leg je contact met onze cliënten die nog thuis wonen via een beeldscherm. Om te vragen hoe het met ze gaat, om het nieuws van de dag door te nemen, voor een gezellig praatje of om online een spelletje met ze te doen. Ook zoeken we vrijwilligers die de cliënten thuis kunnen helpen bij het leren omgaan en gebruiken van beeldbellen.

Voel jij je betrokken bij de doelgroep en maak je snel contact? Heb jij affiniteit met digitale communicatie? Dan zou jij een waardevolle toevoeging zijn voor ons beeldzorgteam!

> Ben je ook enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Marian via m.vanderbrug@coloriet.nl
> Lees hier het interview met Ad en Frank die als vrijwilliger in het beeldzorgteam werken


Vrijwilliger op de huiskamer

 • Tijden in overleg
 • Locatie Coloriet Laarhof en Coloriet de Hoven

Ben jij graag onder de mensen, geef jij ouderen graag aandacht en vervul je hun wensen? Wordt dan vrijwilliger op een van de huiskamers van Coloriet Laarhof of Coloriet de Hoven! Help bijvoorbeeld tijdens het ontbijt, ga voor een één op één moment met een bewoner die daar behoefte aan heeft. Het belangrijkste is om er gewoon te zijn.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


 

Vrijwilliger Spelletjesmiddag

 • Maandagmiddag
 • Locatie Coloriet de Hoven

Hou jij van spelletjes doen? Onze bewoners ook! Word vrijwilliger bij onze wekelijkse spelletjesmiddag en kom samen met onze bewoners spelen. Het is ontzettend waardevol om zo te kunnen bijdragen aan het welzijn van onze ouderen en zelf ook een gezellige middag te hebben.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Zangvrijwilliger

 • Op maandagmiddag
 • Locatie Coloriet Laarhof

Je hoeft geen nachtegaal te zijn, maar van een goede dosis enthousiasme worden onze bewoners zeker blij. Je helpt in kleine groepjes om de sfeer erin te houden. Dit kan door zelf mee te zingen via een zangboek of via karaoke op het beeldscherm. Onze doelgroep zijn mensen met dementie. Affiniteit hiermee is dan wel heel prettig. Het is ook fijn wanneer je rolstoelen in huis kunt verplaatsen.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Vrijwilliger bloemschikken

 • Elke 2e woensdag van de maand 10.00 – 12.00 uur
 • Locatie Coloriet Laarhof

Bloemen, wie is er niet gek op? Ze fleuren je gelijk op zodra je ze in huis hebt. Hoe leuk is het dan om onze bewoners te helpen bij het bloemschikken! We starten om 10.00 uur om alles klaar te zetten. Wanneer de bewoners komen drinken we eerst gezellig een kop koffie of thee met elkaar. Daarna is het tijd voor het bloemschikken. Kom gezellig bij de bewoners zitten en maak een praatje. Je helpt met een bloemstukje maken, maar laat de bewoner wel de eigen regie houden. Na afloop ruimen we met elkaar alles op. Voor deze vrijwilligersvacature is het fijn als je affiniteit hebt met de doelgroep, mensen met dementie.

> Meer weten? Stuur een bericht naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Wandelvrijwilliger

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet Laarhof, Laarstaete en De Hoven

Vind je het ook zo fijn om naar buiten te gaan? Onze bewoners genieten graag met je mee. Word wandelvrijwilliger en geniet samen van de buitenlucht, bijvoorbeeld in het nabijgelegen park. Dit kan met een klein groepje andere vrijwilligers, maar ook één op één met een bewoner. Het is wel belangrijk dat je zelf vitaal genoeg bent om een rolstoel te duwen.

> Meer weten? Stuur voor een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.Vrijwilliger voor de duo-fiets (electrisch ondersteund)

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet Laarhof en Coloriet de Hoven

Vind je het ook zo fijn om te fietsen? Onze bewoners genieten graag met je mee! Word vrijwilliger op de duo-fiets en geef onze bewoners een fijne ervaring. Buitenlucht is en blijft zo belangrijk voor mensen. Naast wandelen is fietsen een fijne bezigheid. En als fietsen niet meer zelf lukt, is het zo fijn en waardevol als dit met de duo-fiets (weer/toch) mogelijk wordt. Neem jij onze bewoner(s) mee voor een ritje?

Meer weten? Stuur voor een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Vrijwilligers welzijn thuiswonenden

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • verspreid in Lelystad

Ouderen die nog zelfstandig thuis wonen vinden het fijn om bezoek te krijgen. Zo’n klein moment is een welkome onderbreking van de dag. Samen koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen. Misschien vind jij dat lastige puzzelstukje waarmee de ander weer verder kan. Samen naar de markt of de winkel. Dat brengt de gezelligheid waar men zo naar uitkijkt. Je kunt iemand ook blij maken door een klusje in huis te doen, met het onderhoud van de tuin of door mee te gaan met een afspraak. Heb jij 1 á 2 uurtjes per week de tijd dan kan jij al het verschil maken.

> Meer weten? Stuur dan een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Quinty over deze functie als vrijwilliger


Vrijwilligers voor het vrijdagmiddag Café

 • Vrijdagmiddag 14.15 – 16.15 uur
 • Locatie Coloriet Laarhof

Elke vrijdagmiddag is er een vrijdagmiddag café in Coloriet Laarhof waar bewoners gezellig wat kunnen drinken en een spelletje kunnen doen. Als vrijwilliger zet je alles klaar in de ruimte, heet je bewoners welkom en voorzie je iedereen van een drankje. Ook help en speel je mee met de spelletjes als hier behoefte aan is. Soms wordt er zelfs een dansje gewaagd. Kortom gezelligheid alom. Voor deze vacature is het fijn als je initiatief durft te nemen, graag een praatje maakt en geduldig bent.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Rineke over deze functie als vrijwilliger


 

Vrijwilligers voor snoezelen

 • 1 a 2 uur per week, in overleg
 • Locatie Coloriet Laarhof 

Er worden verschillende snoezelactiviteiten door diverse coaches aangeboden. Snoezelen is een kalmerende activiteit voor een betere kwaliteit van leven voor de bewoners van ons woonzorgcentrum. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Bij het snoezelen worden verschillende zintuigen geprikkeld, maar het is wel belangrijk om alert te zijn overprikkeling te voorkomen.

Het snoezelen vindt plaats in een kleine activiteitenruimte. De sfeer wordt op het moment van de activiteit aangepast door geuren, kleuren en materialen, zodat men volledig op de activiteit kan focussen.

Wil jij de coach welzijn hierin ondersteunen als vrijwilliger? Dan is het belangrijk dat je: een rustig karakter hebt, bereid bent om een nek-/handmassage te geven, initiatief durft te tonen en rolstoelen kunt duwen in het gebouw om bewoners te halen of te brengen. Je wordt ingewerkt en krijgt begeleiding van de coach welzijn.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?