...
Search
Generic filters
0320 290 508

Alle vrijwilligers vacatures in Dronten op een rij

We waarderen het enorm als je als vrijwilliger bij ons wilt komen werken en daarom begeleiden we je zo goed mogelijk. Tijdens je werkzaamheden kun je terecht bij één van onze zorgprofessionals of coaches welzijn. Er is altijd iemand in de buurt om je vragen te stellen. Wij bieden je een warm welkom, waardevol vrijwilligerswerk, een training, workshop of vrijwilligersbijeenkomst en werk wat past bij jouw interesses, beschikbaarheid en wensen.

Op dit moment hebben we de volgende vrijwilligers vacatures in Dronten:

Voor een nieuwe groep op Coloriet Dagbesteding De Gouden Koets, die vanaf eind maart wordt gestart, zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Deze nieuwe groep is voor bezoekers die in het beginstadium van dementie zitten.

Enthousiaste begeleider

 • 1 dinsdag per week van 5/6 uur
 • Een dinsdagochtend of -middag van 3 uur
 • Nieuwe groep De Gouden Koets

We willen de bezoekers van deze nieuwe groep stimuleren om actief en zelfstandig te blijven. Je taken zullen dan ook heel veelzijdig zijn. Van een oogje in het zeil houden (bij bijvoorbeeld het koffie zetten), het meespelen met een spelletje tot het stimuleren en begeleiden van bezoekers voor het zelfstandig uitvoeren van hun dagelijkse bezigheden. En natuurlijk ben je er ook voor een gezellig praatje en de gezellige sfeer.

Creatievelingen

 • Dinsdagmiddag van 3 uur
 • Nieuwe groep De Gouden Koets

Deel jij graag jouw creatieve hobby met anderen? Handwerken, houtbewerking, knutselen, muziek maken, tuinieren of zingen? Dan zijn onze bezoekers graag van de partij! Zo kunnen zij samen met jou een waar kunstwerk maken. Dit kan éénmalig, maar ook met een bepaalde frequentie.

Sportieveling

 • 1 of 2 uurtjes per week op dinsdag
 • Nieuwe groep De Gouden Koets

Ben jij sportief en vind je het fijn om met anderen actief bezig te zijn? Dan gaan onze bezoekers graag mee fietsen, wandelen, sporten of iets anders actiefs doen.

Meer weten over de vacatures voor de nieuwe groep? Stuur een berichtje naar vrijwilligerswerk@coloriet.nl.

————————————-

Muziekvrijwilliger

 • 1 uur per week op maandagmiddag van 14.30 – 15.30 uur
 • Coloriet de Regenboog

Zing je zelf graag? En lijkt het je leuk dit onder begeleiding van gitaar of accordeon te doen voor de bewoners van Coloriet de Regenboog? Word dan muziekvrijwilliger! Op maandagmiddag verzorg je het hele plaatje. Je haalt bewoners op en brengt hen naar het Wijkplein. Vervolgens maken jullie er een gezellige muzikale tijd van en genieten de bewoners van jouw stem.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


 

Vrijwilliger dagbesteding

 • Uren in overleg
 • Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant en Coloriet Dagcentrum De Boog in Dronten

Bij Coloriet Dagcentrum De Boog in Dronten en Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant bieden wij ouderen met geheugenproblemen tijdens de herfst een warm welkom in een huiselijke sfeer. Zo kunnen zij de kleurrijke herfst samen met anderen beleven. Verschillende activiteiten zorgen voor een ongedwongen sfeer waarin onze bezoekers zichzelf kunnen zijn. Schatkistjes in allerlei kleuren vormen de basis voor mooie gesprekken over vroeger en nu. Met de Muziekbingo zien we de bezoekers opleven als ze een liedje herkennen en soms ook meezingen.

Wil jij de herfst graag met anderen delen en kleur geven aan de dag van onze bezoekers? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor De Boog of Het Pluspunt.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het Ervaringsverhaal van Aagje over deze functie als vrijwilliger


Tuintopper van een vrijwilliger

 • Op verzoek
 • Verspreid in Biddinghuizen

Hoewel onze cliënten erg van hun tuin kunnen genieten, lukt het de meesten niet meer hun tuin te onderhouden. Je doet hen dus een groot plezier als jij je groene vingers laat spreken. Als je daarna nog even tijd hebt voor een praatje en een kop koffie, dan zijn ze helemaal blij! Op dit moment kun je in Biddinghuizen direct aan de slag om de tuin van onze cliënten weer tip top in orde te brengen.

Op dit moment zoeken we specifiek voor één van onze cliënten iemand die hem kan helpen bij het onderhoud van zijn tuin. Meneer kan zijn tuin niet meer in zijn eentje op orde brengen en hij zou dat graag samen met jou willen doen. Als jij hem rustig de kans geeft woorden te vinden voor wat hij wil zeggen, dan maakt hij tijdens het werk graag een praatje. Hij is geïnteresseerd in muziek, oude auto’s, politiek en politiewerk. Als de tuin is opgeknapt is meneer ook in voor andere activiteiten. Kun en wil jij deze meneer helpen?

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.


Vrijwilligers voor de gezelligheid

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • Verspreid in Dronten

Ouderen die nog zelfstandig thuis wonen, (met de zorg van Coloriet dichtbij), vinden het fijn om bezoek te krijgen. Zo’n klein moment is een welkome onderbreking van de dag. Samen koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen. Misschien vindt jij dat lastige puzzelstukje waarmee de ander weer verder kan. Samen naar de markt of de winkel. Dat brengt de gezelligheid waar ze zo naar uitkijken. Maar je kunt iemand ook blij maken met door een klusje in huis te doen of met onderhoud van de tuin. Heb jij 1 á 2 uurtjes per week de tijd dan kan jij al het verschil maken.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Sifra over deze functie als vrijwilliger


Vrijwilligers voor een spelletje, ommetje of klusje

 • 1 á 2 uurtjes in de week of een dagdeel
 • Locatie Coloriet de Regenboog

Als vrijwilliger bij Coloriet kun je je eigen interesses en talenten inzetten voor het blij maken van onze bewoners die op één van onze locaties wonen. Speel bijvoorbeeld eens een gezelschapsspelletje met een bewoner. Help bij één van de activiteiten en clubs op het Wijkplein of ondersteun op de huiskamer bij het ontbijt, de lunch of de koffiepauze. Ga samen een frisse neus halen in de buitenlucht tijdens een wandeling of tocht op een duo-fiets.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Willem over deze functie als vrijwilliger


Fietsvrijwilliger

 • 1 á 2 uurtjes in de week
 • Locatie Coloriet de Regenboog

Sommige bewoners vinden het heerlijk om een stukje te fietsen maar kunnen dat niet (goed) meer zelf. Wij zoeken daarom vrijwilligers die met een duo-fiets naar buiten willen en vrijwilligers die bewoners willen begeleiden met het fietsen in het fietslabyrint binnen. Als je met de duo-fiets op pad gaat, haal je de fiets op en overlegt met de bewoner of zorg waar jullie heen fietsen. Wanneer je helpt bij het fietslabyrint zet je het labyrint klaar en begeleid je de bewoner naar de fiets en bij het fietsen. Na het fietsen begeleid je de bewoner terug naar huis en geef je eventuele bijzonderheden door aan de zorg. Voor deze vacature is het fijn als je actief bent en houdt van een gezellig praatje. Het liefst plannen we het fietsen op vaste momenten in de week/weekend/’s ochtends/’s middags.

> Meer weten? Stuur een berichtje naar onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.
> Lees hier het ervaringsverhaal van Bep over de functie als vrijwilliger

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?