...
Search
Generic filters
0320 290 508
Maak het verschil
Maak het verschil

Vrijwilligerswerk

Onze wens is dat onze cliënten hun leven kunnen voortzetten op de manier waarop zij dat zelf graag willen. Hierbij schakelen wij ook de hulp van vrijwilligers in. Als vrijwilliger kun je net dat beetje extra aandacht en zorg geven aan onze bewoners en cliënten en maak je voor hen het verschil op een dag.

Als vrijwilliger werk je voor onze cliënten die in hun eigen huis wonen en hulp nodig hebben of voor bewoners die in onze woonzorgcentra verblijven. De mensen die bij ons wonen revalideren, hebben complexe zorgvragen of zijn dementerend. Met jouw hulp besteden wij extra aandacht aan onze cliënten en bewoners en spelen wij in op hun wensen en behoeften.

Waardering voor vrijwilligers

Wij hebben vrijwilligers in alle leeftijdscategorieën. Jongeren die naast hun opleiding vrijwilligerswerk willen doen. We hebben vrijwilligers die naast hun werk graag iets maatschappelijks willen betekenen. En we krijgen hulp van mensen die met pensioen zijn en nog wat tijd over hebben en deze nuttig willen besteden. Vrijwilligers worden erg gewaardeerd. Zeker door de cliënten, bewoners en hun familie daaromheen. Maar misschien nog wel meer door de medewerkers. Want daardoor hebben zij steun aan elkaar en krijgen onze cliënten nog meer aandacht waar ze zoveel recht op hebben.

Extra hulp en aandacht

Als vrijwilliger lever je een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het leven van onze cliënten en bewoners. Je zorgt samen met onze zorgprofessionals voor een prettige sfeer en je verkleint de afstand tussen de leefomgeving en de buitenwereld. Wij vinden het erg belangrijk dat onze cliënten en bewoners- zoveel als mogelijk – eigen regie behouden over hun leven. Zij bepalen zelf hoe zij hun leven willen leiden. Daarmee zeggen wij: “Het leven is van jou”.

Wat kan jij doen?

Op de diverse locaties van Coloriet is de betrokkenheid van vrijwilligers groot. Onze vrijwilligers bieden ondersteuning bij veelzijdige taken, zoals: assisteren bij activiteiten, (helpen bij het) koken, een wandeling maken, een kopje koffie drinken, tuinieren of assisteren bij een kerkdienst. Ook kun je een maatje worden van onze cliënten. Zij willen zo graag een praatje maken of even naar de winkels. Wat je ook doet, het gaat om een prettige sfeer.

> Bekijk alle vacatures voor vrijwilligerswerk

Contact

Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je vragen over het vrijwilligerswerk bij Coloriet? Je kunt dan een e-mail sturen naar vrijwilligerswerk@coloriet.nl.

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?