...
Search
Generic filters
0320 290 508

Eiwitverrijking bij revalidatie

In Coloriet Laarstaete heeft u tijdens uw revalidatie een ruime keus aan voedingsmiddelen en- producten op het buffet. Wij bieden een passend productenaanbod met eiwitverrijking tijdens het ontbijt en bij de broodmaaltijd ’s avonds.

De broodmaaltijden zijn aangevuld met producten die passen bij de voedingsbehoefte van het grootste deel van de revalidanten. Het doel is om op deze manier een bijdrage te leveren aan een spoedig herstel, waarbij u in een zo goed mogelijke (voedings-)conditie weer naar huis kunt, langer vitaal blijft en minder snel te maken krijgt met een nieuwe periode van onwelbevinden.

Essentiële bouwstenen

Tijdens revalidatie, ziekte of wanneer het lichaam moet herstellen van een ongeval of operatie, is het belangrijk goed op de voeding te letten. Met name eiwitten zijn belangrijk tijdens het revalidatieproces. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en daardoor essentieel tijdens het proces van herstel. Op korte termijn kan een tekort aan eiwit leiden tot afbraak van spierweefsel. Dat gebeurt vooral wanneer het lichaam daarbij ook minder energie binnenkrijgt dan het nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat iemand niet voldoende eet. Op langere termijn leidt een tekort aan eiwit tot een gebrek aan spierkracht en een verminderde weerstand.

Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam.

Eiwitrijke buffetkaart

U kunt bij het ontbijt- en avondbuffet kiezen uit verschillende eiwitrijke producten naast het al bestaande assortiment. Denk aan kwark, yoghurt, ongezouten noten en chocolademelk. Daarnaast heeft u twee keer per week de keus voor een ei bij het ontbijt. Met behulp van de eiwitrijke buffetkaart ziet u zelf of er veel, middel of weinig eiwit in een product zit en wat de meest passende keuze is. Op de eiwitrijke buffetkaart staat overigens ook aangegeven of een product passend is bij diabetes (suikerziekte).

Het aanbod is ruim en sluit zo veel mogelijk aan bij uw behoeften. U wordt gestimuleerd zelf bewust te kijken welke producten u kiest bij de maaltijd. Revalidanten die u voorgingen hebben hier positieve ervaringen mee.

Revalidatie, hoe werkt het?

Tijdens uw revalidatie gaat u vooral zelf aan de slag. Gedurende uw verblijf is alles therapie. Zo oefent u dagelijkse bezigheden. De zorgmedewerkers stimuleren u om zoveel mogelijk zelf te doen.

Onze medewerkers stimuleren u

Onze zorgmedewerkers zijn getraind in revalidatie voor ouderen. Samen met de arts en het behandelteam bieden zij een revalidatie die bij u past. Zij geven u graag alvast een inkijkje!

Revalideren bij Coloriet. Hoe gaat dat?

Wilt u alvast wat meer weten over hoe het revalideren bij Coloriet gaat? Bekijk dan de volgende video waar het revalidatietraject wordt uitgelegd.

Revalideren bij Coloriet. Hoe gaat dat?

Wilt u alvast wat meer weten over hoe het revalideren bij Coloriet gaat? Bekijk dan de volgende video waar het revalidatietraject wordt uitgelegd.
Hulp op maat

Een gespecialiseerd team staat voor u klaar

Revalideert u in Coloriet Laarstaete? Dan staat er een team van gespecialiseerde artsen en behandelaren voor u klaar. Met gerichte therapie en oefeningen gaan we voor de beste zorg op maat.
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?