...
Search
Generic filters
0320 290 508

Eva is Verpleegkundig Specialist bij Coloriet

Het medisch team van Coloriet bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, basisartsen, verpleegkundig specialisten en pysician assistants. Met Eva Offringa, Verpleegkundig Specialist, praten we over haar overstap van het ziekenhuis naar het verpleeghuis.

Na mijn eerste gesprek was ik gelijk om!

Nadat Eva haar opleiding tot Verpleegkundig Specialist had afgerond, ging ze aan het werk in een oncologisch ziekenhuis op de afdeling urologie. “Ruim 5 jaar heb ik met veel plezier op deze afdeling gewerkt en me gespecialiseerd in urologie, en dan met name de blaaskankerzorg, vertelt Eva. “Op een gegeven moment merkte ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ik graag mijn kennis wilde verbreden. Maar wat ik dan wilde, wist ik niet goed”. Toen werd Eva benaderd door een recruiter. Zij opperde: Is het verpleeghuis niet wat voor jou? “Een optie waar ik zelf nog nooit aan had gedacht”, geeft Eva aan. “Maar na mijn eerste gesprek met het medisch team van Coloriet was ik gelijk om. De sfeer was fijn, het voelde als een warm bad waar ik in terecht kwam. En als Verpleegkundig Specialist in de ouderenzorg kon ik mijn kennis op vele gebieden verbreden.

Je krijgt met zoveel aandoeningen te maken. Geen dag is hetzelfde!

“Tijdens het werk krijg je met heel veel verschillende aandoeningen te maken, op mijn afdeling wonen veel cliënten met de ziekte van Parkinson, cliënten die een hersenbloeding- of infarct hebben doorgemaakt, cliënten met hartfalen, maar ook met dementie en daarbij komende problemen ”, vertelt Eva. “Daardoor is geen dag hetzelfde en moet je goed kunnen schakelen. Het mooie aan het werk in de ouderenzorg is dat je meer tijd hebt voor een bewoner. Je kunt zelf in de gaten houden of een behandeling aanslaat en de volgende dag nog eens bij iemand binnenlopen om te kijken hoe het gaat”.

Mooi om ook met een stukje welzijn en aandacht bezig te zijn

De begeleiding en het contact met familie en mantelzorgers van een bewoner is in de ouderenzorg heel belangrijk en waardevol. “Hoe mooi is het om hen gerust te stellen dat er goed voor hun naaste wordt gezorgd, en hen te begeleiden in het ziekteproces”, is Eva van mijn mening. Een mooi voorbeeld daarvan is een meneer die erg verzwakt bij ons werd opgenomen. Hij had zichzelf verwaarloost na het verlies van zijn partner en kon niet meer zelfstandig wonen. Door de regelmaat die hij bij ons kreeg, de behandeling van ons team, goede voeding en mensen om hem heen bloeide hij helemaal op en na het inschakelen van de nodige zorg kon hij zelfs weer terug naar huis!

De zelfstandigheid in mijn werk is heel fijn

Eva is blij met de vrijheid die ze krijgt bij Coloriet. “Ik werk heel zelfstandig en kan zelf mijn werkdagen indelen. Ik had verwacht veel meer te moeten overleggen. We hebben een superfijn en gemotiveerd team. Als medische vakgroep werken we heel laagdrempelig samen. Er is geen hiërarchie en ik kan gewoon mezelf zijn. Als ik vragen heb of even ruggenspraak nodig heb dan is er altijd een collega die ik wat kan vragen.

Veel ontwikkelingen in de ouderenzorg

“Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen in de ouderenzorg. “Ouderen hebben al heel veel zorg nodig of zijn al heel ziek op het moment dat ze bij ons komen wonen”, valt Eva op. “Daardoor wordt het werk in de zorg steeds zwaarder. Dat wordt vaak onderschat. De vele administratieve werkzaamheden die er bij komen kijken, gaan vaak ten koste van de zorg. Met het oog op de toekomst hoop ik dat er snel meer oog en waardering komt voor het werk in de zorg”, sluit Eva af.

Meer weten over het werken bij de medische vakgroep van Coloriet en openstaande vacatures bekijken? Klik dan hier