...
Search
Generic filters
0320 290 508

Coloriet Wijkzorg neemt zorg in hospicezorg ’t Hofje over

‘t Hofje, gevestigd op de 3e verdieping van woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad, is een palliatieve unit waar hospicezorg wordt geboden in een huislijke sfeer. Mensen in hun laatste levensfase krijgen in ’t Hofje de liefdevolle zorg en aandacht die ze nodig hebben als dat thuis niet (meer) gaat.

Vanaf 1 april 2024 neemt Coloriet Wijkzorg de zorg over in ’t Hofje. Dit gebeurt samen met vrijwilligers die 24 uur per dag aanwezig zullen zijn in ‘t Hofje. Op dit moment wordt de zorg in ’t Hofje ook al verzorgd door Coloriet, maar dan door de zorgmedewerkers van Coloriet De Hoven. Welzijn Lelystad zorgt op dit moment voor vrijwilligers in ’t Hofje. De komende periode zal Coloriet de coördinatie van vrijwilligers van hen overnemen.

’t Hofje is al jarenlang een begrip in Lelystad en wordt door de inwoners gezien als een waardevolle plek voor mensen in de laatste levensfase. Om de palliatieve zorg in ’t Hofje beter te kunnen waarborgen wordt door Coloriet gekozen voor deze nieuwe werkwijze. Stichting vrienden van ’t Hofje zal zich ook in de nieuwe situatie onverminderd inzetten voor goede hospicezorg.

Met deze nieuwe werkwijze sluiten we aan bij landelijke ontwikkelingen waarbij er gestreefd wordt naar een zo efficiënt mogelijke inzet van zorgprofessionals. Ook zal het meer inzetten van de informele zorg (mantelzorgers, familie, vrijwilligers, buren, sociaal netwerk) en het samenwerken met inwoners steeds gebruikelijker worden.

’t Hofje zoekt veel nieuwe vrijwilligers
Voor de nieuwe werkwijze heeft Coloriet Wijkzorg veel nieuwe vrijwilligers nodig. Voor het welzijn van de gasten in ‘t Hofje zijn de vrijwilligers onmisbaar. Als je weet dat je niet meer beter wordt is een luisterend oor en emotionele ondersteuning van groot belang. De vrijwilligers zijn er voor de gasten en ook voor hun familie en naasten. Alle vrijwilligers in ‘t Hofje krijgen een training palliatieve, terminale zorg.

Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden in “t Hofje en het verschil te maken voor onze gasten? Ga dan naar hofje voor meer informatie en om u aan te melden. U kunt ook een berichtje sturen Marian van der Brug (m.vanderbrug@coloriet.nl).

Hospicezorg 't hofje