...
Search
Generic filters
0320 290 508

Hospicezorg in ‘t Hofje

Liefdevolle zorg in de laatste levensfase

In de palliatieve unit 't Hofje, gevestigd op de 3e verdieping van woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad, bieden wij liefdevolle hospicezorg aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. Als het zorgen thuis niet (meer) gaat is opname in 't Hofje mogelijk. Dit doen we met vrijwilligers en zorgprofessionals.

Vanaf 1 april 2024 neemt Coloriet Wijkzorg de zorg over in ’t Hofje. De zorgprofessionals van Coloriet Wijkzorg werken hierin nauw samen met vrijwilligers die 24 uur per dag aanwezig zullen zijn in ‘t Hofje. Op dit moment wordt de zorg in ’t Hofje ook al door Coloriet verzorgd, maar dan door de zorgmedewerkers van Coloriet De Hoven. Welzijn Lelystad zorgt op dit moment voor vrijwilligers in ’t Hofje. De komende periode zal Coloriet ook de coördinatie van vrijwilligers van hen overnemen. Lees hier meer over de nieuwe werkwijze.

Vrijwilligers zijn onmisbaar in ‘t Hofje

Voor het welzijn van onze gasten in ‘t Hofje zijn de vrijwilligers onmisbaar. Als je weet dat je niet meer beter wordt is een luisterend oor en emotionele ondersteuning van groot belang. De zorgprofessionals van Coloriet Wijkzorg verzorgen de medische zorg voor de gasten en de vrijwilligers zorgen voor dat hele belangrijke stukje welzijn in de laatste levensfase. Ook zorgen de vrijwilligers voor de ondersteuning van de familie en naasten van onze gasten. Als vrijwilliger in ‘t Hofje krijgt u een training palliatieve, terminale zorg.

Persoonlijke wensen

Mede door de inzet van vrijwilligers en de giften van Stichting Vrienden van ‘t Hofje is ‘t Hofje een thuis voor de gasten en naasten. Samen met de mantelzorgers en zorgprofessionals zorgen we met elkaar dat onze gasten goed verzorgd worden en we zoveel mogelijk kunnen aansluiten op hun persoonlijke wensen.

’t Hofje zoekt veel nieuwe vrijwilligers

Voor de nieuwe werkwijze heeft Coloriet Wijkzorg veel nieuwe vrijwilligers nodig! Als vrijwilliger verricht u geen medische handelingen. De belangrijkste taak is er ‘te zijn’ met aandacht, tijd en ondersteuning aan de gasten en hun naasten. Door te luisteren, een kopje koffie in te schenken, samen te lezen, te koken of
te helpen bij de persoonlijke verzorging. Ook kunt u gezelschap bieden wanneer de mantelzorger even ruimte voor zichzelf nodig heeft. Of misschien heeft u zelf ideeën hoe u onze gasten kunt ondersteunen.

Wilt u het verschil maken als vrijwilliger voor onze gasten? Meld u dan hieronder aan voor een kennismakingsgesprek:

Logo vptz

Liefdevolle zorg in de laatste levensfase
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?