...
Search
Generic filters
0320 290 508

Coloriet start mbo-leerteam met Firda

Vanaf 18 september 2023 op Coloriet Laarstaete in Lelystad

Samen met Firda start Coloriet vanaf 18 september 2023 een leerteam op de tweede etage van Coloriet Laarstaete. Hier bieden studenten van verschillende niveaus zorg aan de bewoners. Zij worden begeleid door ervaren verzorgenden en verpleegkundigen van Coloriet.

Waarom een leerteam starten?

Met het leerteam willen Coloriet en Firda (waarin ROC Friese Poort en het Friesland College samengaan) een fijne, praktijkgerichte plek bieden aan studenten en zij-instromers om het werken in de zorg extra aantrekkelijk te maken. Zo kunnen zij werken en leren combineren, waardoor ze al met veel ervaring hun opleiding afronden. Hiernaast willen Coloriet en Firda met dit team inspelen op de uitdagingen op de arbeidsmarkt voor zorgprofessionals en de toename van het aantal ouderen in de toekomst.

Hoe ziet het leerteam eruit?

“In het leerteam is ruimte voor ongeveer 14 studenten die minimaal in hun tweede leerjaar zitten van een zorgopleiding op niveau 2, 3 of 4”, geeft Euryanthe Breeveld, teamleider Firda, aan. “Naast het werken op de afdeling krijgen ze les in een uitdagende leeromgeving op de afdeling in Laarstaete zelf.” De studenten worden begeleid door gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen van Coloriet. Daarnaast worden ze ondersteund door het multidisciplinaire team van gekwalificeerde en betrokken medewerkers van Coloriet Laarstaete.

Wat merken de bewoners van het leerteam?

“Natuurlijk zorgt Coloriet ervoor dat de zorg die de bewoners krijgen van het leerteam verantwoord en veilig is”, benadrukt Michaël van Steijn, manager Laarstaete. “De studenten komen nooit zomaar zorg geven. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van een leercoach of werkbegeleider.” Doordat er meer studenten op de afdeling zijn, kunnen ze bewoners extra aandacht geven. Bewoners moeten alleen soms wat meer geduld hebben, omdat de studenten nog aan het leren zijn.

Studenten die interesse hebben in deelname aan het leerteam kunnen dit kenbaar maken via de website van Coloriet: www.coloriet.nl/leerteams.

Op maandag 18 september 2023 gaat het leerteam officieel van start. Natuurlijk wordt hier een feestelijk tintje aan gegeven voor bewoners en studenten.

Col de laarsteate typo dynamo imgl