...
Search
Generic filters
0320 290 508
Button nieuw

Nieuw! Coloriet de Kroon

Naast het station in Dronten aan de Ottodreef wordt op dit moment De Kroon van Dronten gerealiseerd. Hierin zal ook een nieuwe locatie van Coloriet zich vestigen: Coloriet de Kroon. Een woonzorgcentrum waar 43 bewoners met dementie kunnen wonen in hun eigen ruime woonzorgstudio met 24-uurs aanwezige zorg. Ook komt er een extra multifunctionele ruimte en gemeenschappelijke belevingstuin. Naar verwachting opent Coloriet de Kroon vanaf januari 2024. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn leest u hier meer over op deze pagina.

Naast Coloriet de Kroon worden er ook 32 koopwoningen, 50 huurappartementen en een voorzieningenplint met ruimte voor horeca of een kiosk gebouwd. Ook komt er op de begane grond een poli voor het St Jansdal waar Drontenaren voor diverse ingrepen terecht kunnen. Zo wordt het een fijne, levendige, plek met veel voorzieningen voor jong en oud, bewoners en bezoekers.

Woonlocatie in het kort

Welke faciliteiten biedt Coloriet de Kroon straks? Wat is er al aanwezig in de woningen van de toekomstige bewoners? Bekijk hieronder verschillende vragen en antwoorden.

Hoeveel woningen zijn er per verdieping?

Op de begane grond worden 11 studio’s gerealiseerd met één gezamenlijke huiskamer.
En op zowel de eerste als tweede verdieping zijn dit 16 studio’s met twee gezamenlijke huiskamers.

Lees meer

Hoe zien de studio’s er uit?

Anders dan bij het groepswonen hebben bewoners hier niet een kleine zit-slaapkamer en gedeeld sanitair, maar een zelfstandige kleine studio. Dit is van belang om de eigenheid en herkenbaarheid te vergroten en recht te doen aan de privacy van bewoners. De studio kan worden ingericht met eigen meubels, heeft een eigen keukenblokje met koelkast en heeft daarnaast een eigen badkamer. De bewoner kan zich in de eigen studio terugtrekken wanneer daar behoefte aan is en daar ook bezoek ontvangen. De studio’s hebben verschillende afmetingen, variërend van 28,7m² tot 36,9m². De volgende voorzieningen zijn in de studio’s aanwezig:

  • Verstelbaar bed
  • Nachtkasje
  • Kledingkast
  • Keukenblokje met koelkast
  • TV-aansluiting (CAI en UTP).
    Door het eigen huisnummer kan elke bewoner zelf zijn gewenste diensten afnemen.
  • Telefoonaansluiting (UTP)
    Ook hier kan de bewoner zelf de diensten afnemen.
Lees meer

Hoe zien de huiskamers er uit?

Vanuit de eigen studio kan de bewoner naar de huiskamers lopen. Coloriet De Kroon heeft in totaal vijf  huiskamers, waar ontmoeten en dagstructuur centraal staan. In de huiskamers vinden de eetmomenten en eventueel kleinschalige activiteiten plaats die aansluiten bij de wensen, vastgelegd in verschillende dagprogramma’s van de bewoners. Familie en naasten ondersteunen de verschillende activiteiten op een manier die past bij de bewoner(s). Het staat bewoners vrij om te kiezen in welke huiskamer zij zich het prettigst voelen. Iedere etage kent zijn eigen sferen en belevingen en er is naast een eethoek ook plaats voor een zithoekje. Op de begane grond is één huiskamer. Op elke etage zijn de twee huiskamers geschikt voor minimaal 16 bewoners. De huiskamer kent duidelijke zichtlijnen en is flexibel te gebruiken, het is een overzichtelijk geheel. Tot slot is er een extra multifunctionele ruimte op de begane grond beschikbaar waar onder leiding van de Coach Welzijn klein- en grootschalige activiteiten worden georganiseerd.

Lees meer

Hoe wordt de buitenruimte ingericht?

Vanuit de begane grond en de etages is het voor bewoners en hun familie en naasten mogelijk om de tuin te bezoeken. De tuin wordt veilig ingericht met verschillende zithoekjes, zodat de bewoner de keuze heeft uit verschillende plekken. Tevens is Coloriet De Kroon goed bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er voldoende parkeermogelijkheden dichtbij.

Lees meer

Zetten jullie hier ook domotica in?

Ook bij Coloriet de Kroon maken we straks gebruik van moderne zorgdomotica. Dit zijn technische oplossingen in huis die zorgen voor veiligheid en gemak. Denk bijvoorbeeld aan speciale verlichting voor een goed dag-nachtritme. Lees hier meer over zorgdomotica bij Coloriet.

Lees meer
Samen geven we kleur aan een waardevol leven.
Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?