Personenalarmering

Wilt u langer in uw vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen? Dat kan met de professionele alarmopvolging van Coloriet. Met één druk op de knop kunt u onze deskundige hulp snel inschakelen. Dat geeft u een veilig gevoel voor als u valt of op een andere manier plotseling hulp nodig heeft.

Professionele alarmopvolging in gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde

Voor de alarmopvolging zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Om in uw woning te kunnen komen, maken wij gebruik van een Clavisio sleutelkluis. Bij aanleunwoningen rond Coloriet locaties gebruiken we een zorgslot. Zo kunnen wij veiligheid garanderen.

Wij werken met het Clavisio sleutelsysteem omdat dit een gecertificeerd metalen sleutelkluis is, die alleen door de Coloriet medewerker met een speciale sleutel kan worden geopend. Zodra u gealarmeerd heeft komt de zorgmedewerker indien noodzakelijk bij u thuis en biedt de zorg die u nodig heeft. Als andere hulp geboden moet worden, blijft de medewerker (indien noodzakelijk) bij u tot uw contactpersoon, de huisarts of ambulance aanwezig is.

Kosten

Voor de professionele alarmopvolging hanteren wij standaard een basisabonnement. Dit houdt in dat wij 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbare zorg bieden. Dit wordt per maand bij u gedeclareerd, via automatische incasso. Over de vergoeding van de inzet leest u verderop meer.

Daarnaast heeft u een alarmsysteem en een sleutelkluis nodig. De huur van het alarmsysteem en de sleutelkluis wordt door een externe partij geïncasseerd. Voor de registratie en programmering / (de)installatie worden eenmalige kosten berekend.

Alarmsystemen en sleutelkluis

Om Coloriet op te kunnen roepen, heeft u een alarmsysteem en sleutelkluis nodig. Er zijn twee mogelijkheden:

1. Via uw zorgverzekeraar

U kunt een alarmsysteem aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Op basis van uw medische achtergrond kan dit vergoed worden. U kunt Coloriet vervolgens laten registreren als eerste contactpersoon. Zodra u een melding doet, heeft u contact met de (externe) alarmcentrale. Indien noodzakelijk belt de alarmcentrale Coloriet en zal een van onze zorgmedewerkers zo snel mogelijk bij u komen. Om toegang tot uw woning te kunnen krijgen maakt Coloriet gebruik van de Clavisio sleutelkluis.

2. Bemiddeling via Coloriet

Coloriet kan bemiddelen bij de huur van een alarmsysteem en sleutelkluis. Een medische verklaring is hiervoor niet nodig. Via het alarmsysteem heeft u direct contact met de gespecialiseerde zorgcentrale. Indien noodzakelijk belt de alarmcentrale Coloriet en zal een van onze zorgmedewerkers zo snel mogelijk bij u komen. Om toegang tot uw woning te kunnen krijgen, maakt Coloriet gebruik van de Clavisio sleutelkluis.

Inzet en Vergoeding

Hoe dichter u bij een van onze locaties woont, hoe sneller wij u kunnen helpen. Wij hanteren een maximale aanrijtijd van een half uur. Na uw oproep komen wij, indien nodig, zo snel mogelijk naar u toe.

  • Ontvangt u wijkzorg via Coloriet? Dan valt deze inzet onder uw indicatie
  • Bent u niet bij ons in zorg? Dan ontvangt u een rekening van ons

Informatie personenalarmering

Lees het persoonlijke verhaal van Sandra Gerritsen, haar moeder maakt gebruik van personenalarmering van Coloriet.

Voor vragen over professionele alarmopvolging of andere diensten van Coloriet kunt u contact opnemen, of bellen met één van onze klantadviseurs op 0320 290 508.