...
Search
Generic filters
0320 290 508

Vernieuwde eerstelijnsverblijf (ELV) afdeling Coloriet de Regenboog

De eerstelijnsverblijf (ELV) afdeling van Coloriet de Regenboog is vernieuwd. De ELV kamers waren voorheen gevestigd op de 5e verdieping en zijn nu verhuisd naar de begane grond. Vorige week was er een inloopmiddag voor collega’s, andere zorgorganisaties en huisartsen om een kijkje te komen nemen op de vernieuwde afdeling.

Het kortdurend eerstelijnsverblijf (ELV) is er voor de zorg en opvang van patiënten die vanwege medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Zij kunnen dan tijdelijk verblijven in één van de ELV kamers. Naast een tijdelijk verblijf kan er ook palliatieve zorg gegeven worden op de afdeling. Voor mensen met een levensverwachting van 3 maanden of korter is het mogelijk om zorg te krijgen in de ELV kamers van Coloriet. Ook respijtzorg is mogelijk op de ELV afdeling. Bij respijtzorg neemt Coloriet tijdelijk de zorg van een patiënt over van familie of mantelzorgers.

Het was een geslaagde en gezellige inloopmiddag vorige week. Medewerkers van Allerzorg, Icare, Hospice Dronten, de transferafdeling van ziekenhuis St Jansdal en de gemeente Dronten kwamen langs om een kijkje te komen nemen op de vernieuwde afdeling. De reacties waren enthousiast; dat het een mooie plek met een huiselijke sfeer is en dat het goed is dat de ELV-kamers nu naar zo’n fijne plek zijn verhuisd. Ook de huidige bewoners van de ELV kamers hadden een gezellige middag want zij mengden zich met de bezoekers en genoten mee van de hapjes en drankjes.

Meer informatie over Coloriet de Regenboog en de ELV kamers is te vinden op www.coloriet.nl/coloriet-de-regenboog. Huisartsen en zorgorganisatie kunnen patiënten doorverwijzen via ZorgDomein.nl. Voor overleg en informatie kunt u ook contact opnemen met Coloriet klantadvies via het telefoonnummer 0320 – 290 508 of e-mail klantadvies@coloriet.nl.

Imgl de regenboog ┬® huub visser typo dynamo