...
Search
Generic filters
0320 290 508

Vanaf 3 april 2023 nieuwe opnames Hospice ’t Hofje mogelijk

Vanaf 3 april 2023 kunnen er weer mensen worden opgenomen in Hospice ’t Hofje (gevestigd in Coloriet de Hoven in Lelystad). Mensen voor wie het niet mogelijk is om in hun laatste levensfase thuis, om wat voor reden dan ook, de juiste de zorg te krijgen, kunnen terecht in ’t Hofje.

De afgelopen periode is er een tijdelijke stop geweest in het opnemen van nieuwe cliënten in verband met een personeelstekort. Hierdoor konden we helaas de zorg niet leveren zoals noodzakelijk is voor mensen in hun laatste levensfase. Een hospice is een belangrijke voorziening en in Lelystad ontstond er dan ook onrust over de tijdelijke opnamestop. Gelukkig konden mensen in hun laatste levensfase de afgelopen periode (en tot 3 april 2023) terecht in Getijde, gevestigd op de tweede verdieping van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad.

We hebben hard gewerkt om het personeelstekort op orde te brengen en vanaf 3 april 2023 kunnen we de medische zorg voor ’t Hofje weer leveren. Ons team van zorgprofessionals werkt samen met speciaal opgeleide vrijwilligers van Welzijn Lelystad om mensen zo goed mogelijk te begeleiden in uw laatste levensfase.

Palliatieve zorg