Search
Generic filters
0320 290 508

Terugplaatsing eerste steen De Regenboog

De eerste steen van woonzorgcentrum Coloriet de Regenboog; geplaatst in 1985 door de heren Bies en Van Tamelen, moest in de periode 2009/2010 plaats maken voor de verbouwing van de hoofdingang. Dinsdag 8 november was het een bijzonder moment voor de zonen van deze heren, die zich zo hebben ingezet voor de toen in aanbouw zijnde Regenboog. De twee platen die dienden als eerste steen, zijn weer teruggeplaatst op de plek waar ze horen. Met trots werden de platen door de zonen onthuld.

Het was 1985; onder grote belangstelling werd de eerste ‘steen’ gelegd door de heer E. Bies (bestuurslid van toen nog Woningbouwvereniging ,,Oost Flevoland” ) en de heer L. van Tamelen (voorzitter Stichting Ouderenwerk). De heren metselden op een muurtje een lichtbak met de tekst: “Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst” en “Een mens die ouder wordt, brengt de toekomst naar het heden.”

Plaatsmaken voor de verbouwing

Voor de verbouwing van Coloriet de Regenboog in 2009/2010, moest de lichtbak verwijderd worden. Tijdens deze verbouwing, werd de hoofdentree verplaatst om door middel van een loopbrug verbinding te maken met het naastgelegen complex De WoonArk. De eerste ‘steen’ heeft daarna geen plekje meer gekregen in De Regenboog en werd geschonken aan de familie Van Tamelen.

Op speurtocht

Jaren later, tijdens de feestelijke oplevering van de 2 appartementengebouwen naast De WoonArk, sprak OFW-directeur bestuurder Noek Pouw met de zoon van de heer Bies. De eerste ‘steen’ van De Regenboog kwam ter sprake. “Waar zijn de platen gebleven?” en “Waarom hebben ze nooit meer een plekje gekregen in Coloriet de Regenboog?” OFW medewerkers Yvonne Verschoor (huismeester van De Regenboog) en John van der Blom (projectcoördinator) gingen als twee echte detectives erop uit.

Mooi eerbetoon

Uiteindelijk is OFW, na contact met Johan Alkema van zorgorganisatie Coloriet, in contact gekomen met de zoon van de heer Van Tamelen. Alle partijen waren het er over eens dat de platen weer een mooi plekje moesten krijgen in Coloriet de Regenboog, als eerbetoon aan de heer E. Bies en de heer L. van Tamelen, die zich beiden enorm hebben ingezet voor de totstandkoming van De Regenboog en jaren later ook nog actief waren voor De Regenboog. De platen zijn teruggeplaatst in nieuwe lichtbakken en hebben een mooie plek gekregen in de entree van de zij-ingang van Coloriet de Regenboog aan de Lijzijde.

Foto: Ben Eekhof Fotografie

 e steen website