...
Search
Generic filters
0320 290 508

Samenwerking acute Verpleegkundige Nachtzorg breidt uit

De organisaties Allerzorg, Buurtzorg, Coloriet, Icare en de Zorggroep Noordwest Veluwe gaan samen de acute verpleegkundige nachtzorg bij mensen thuis uitvoeren. In 2021 is in Flevoland al gestart met deze manier van samenwerken in de nacht door Allerzorg, Coloriet en Icare. Vanaf 1 juni wordt het gebied uitgebreid met Noord-Veluwe en sluiten de partijen Buurtzorg en Zorggroep Noordwest Veluwe aan. Door deze samenwerking kan de capaciteit van de organisaties efficiënter worden benut.

Wie gebruik maakt van wijkverpleging mét personenalarmering, krijgt overdag gewoon de zorg van het eigen vaste zorgteam. Het kan voorkomen dat in de nacht onverwacht verpleegkundige zorg nodig is. In die onverwachte situaties kunnen cliënten van genoemde organisaties een beroep doen op het regionale acute verpleegkundig nachtzorgteam. Door samen te werken kan de acute verpleegkundige nachtzorg bij alle cliënten van genoemde organisaties in de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewolde en de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Garderen gegeven worden.

Het regionale nachtzorgteam is oproepbaar tussen 23.00 uur en 07.00 uur bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Alarmoproepen van cliënten die personenalarmering hebben afgesloten worden dan doorgezet naar het nachtteam. De nachtzorg verpleegkundige krijgt in dat geval eenmalig toegang tot een zorgdossier. Daardoor kunnen zij adequaat helpen. En het team dat overdag zorg levert, wordt op de hoogte gebracht van de spoedzorg in de nacht.