...
Search
Generic filters
0320 290 508

Nieuw bij Coloriet – KOPgroep dementie voor mensen met beginnende dementie

Vanaf 6 april 2022 start er bij Coloriet een KOPgroep dementie voor ondersteuning van mensen met beginnende dementie. Onder begeleiding van een psycholoog en een maatschappelijk werker vindt er elke week een bijeenkomst plaats waarin men gezamenlijk aan de slag gaat met het omgaan met de mogelijke veranderingen die men ervaart na het krijgen van een diagnose dementie.

Er is lang van uitgegaan dat mensen met dementie geen goed besef meer hebben van wat er met hen gebeurt. Maar ook na het krijgen van een diagnose dementie kan men zich wel degelijk lang bewust zijn van de veranderingen in het hoofd en lichaam. Deze veranderingen kunnen bijvoorbeeld liggen op het gebied van onthouden, denken, vinden van goede woorden en daginvulling. Dit kan zorgen voor lijdensdruk. Gelukkig weten wij nu dat er in de eerste fase van het dementieproces ruimte is voor het aanpassen aan de situatie en het leren van nieuwe strategieën. In de KOPgroep dementie wordt er met bovenstaande via een (groeps)behandeling aan de slag gegaan.

De deelnemers van de KOPgroep komen wekelijks bij elkaar onder begeleiding van Kimiko Bohle (neuropsycholoog) en Cora Eveleens-Judels (maatschappelijk werker). ‘Samen met de deelnemers gaan we in gesprek over de mogelijke veranderingen die men ervaart en men zal herkenning vinden bij de andere deelnemers’, geeft Kimiko aan. ‘Daarnaast is er elke week een onderdeel bewegen omdat dit een positief effect heeft op stress, het brein en somberheid’.

De KOPgroep is bedoeld voor mensen met een diagnose dementie die zich bewust zijn van de veranderingen in hun leven en die gemotiveerd zijn om deel te willen nemen aan een groepsbijeenkomst om hun ervaringen te delen met lotgenoten.

De bijeenkomsten vinden iedere week plaats op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in het Clubhuis bij Coloriet de Regenboog, De Oost 55, 8251 CS Dronten. Meer informatie over de KOPgroep dementie, wat men kan verwachten en hoe aan te melden is hier te vinden.