...
Search
Generic filters
0320 290 508

Landelijke muzikale campagne van start voor werk in zorg en welzijn

Collega Coloriet vertelt haar verhaal

Werken in de zorg is aantrekkelijker dan je misschien denkt. Dat is de boodschap van een landelijke campagne van de zorg- en welzijnssector. De campagne, rond de song ‘Zorghart’ van artiesten Jaïnda en Bens, gaat vandaag van start. Marjan Visser, verzorgende IG bij Coloriet de Regenboog, werkt mee aan de campagne.

Met de campagne ‘Zorghart’ wil RegioPlus alle zorg- en welzijnsmedewerkers in Nederland bedanken voor hun inzet en mensen die eerder in de zorg werkten, aansporen om weer eens contact op te nemen met hun voormalige werkgevers. Bovendien hoopt de landelijke vereniging van regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn dat nieuwe groepen mensen zich op werk in de sector gaan oriënteren.

Echte verhalen als inspiratie

Het nummer is geïnspireerd door een serie gesprekken met zorgmedewerkers, waaronder Marjan Visser, die al lang in de sector werken. De videoclip van ‘Zorghart’ is te zien op de campagnewebsite ontdekdezorg.nu. Het nummer, dat door Paperchase/Sony wordt gedistribueerd, is vanaf nu te beluisteren op Spotify en YouTube.

Flevolands idee

Het idee voor de campagne ontstond dit voorjaar bij de Flevolandse werkgeversorganisatie in de zorg, Flever. Medewerkers van Flever krijgen regelmatig berichten over personeelstekorten bij de aangesloten organisaties, net als dat het geval is bij honderden andere zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. En dat is onterecht, vinden ze: het wordt tijd dat mensen het werk in de zorg, al dan niet opnieuw, ontdekken.

Interviews met de helden van de zorg

Onderdeel van de campagne zijn een aantal interviews met de echte helden van de zorgsector: de zorgmedewerkers. Ook Marjan Visser, werkzaam als verzorgende IG bij Coloriet de Regenboog, deed mee aan de campagne. Marjan is via een zij-instroom traject in de zorg begonnen, inmiddels werkt ze al meer dan 10 jaar in de zorg. Een persoonlijke ervaring veranderde de koers van haar leven en daarom koos ze voor de zorg. In het diepte-interview hoor je haar persoonlijke verhaal, motivatie en het verschil wat ze maakt in de zorgsector.

Het verhaal van Marjan en andere zorgambassadeurs is te bekijken op de website: Verhalen – Zorghart Flevoland – #Zorghart Campagne ♡

Het zorghart lied is hieronder de beluisteren.

Zorghart campagne flevoland