...
Search
Generic filters
0320 290 508

Kunstmuseum M. brengt landschapskunst naar bewoners Coloriet Laarhof

Bewoners van Coloriet Laarhof in Lelystad ervaren van 22 tot en met 26 januari Flevolandse landschapskunst op de woonzorglocatie. Door een Virtual Reality-bril zien de bewoners de kunstwerken van dichtbij. Dit alles wordt verzorgd in samenwerking met Kunstmuseum M. uit Almere.

“Door materialen te voelen en de activiteiten van de week af te stemmen op het thema, wordt het een echte beleving. Met een getraind team begeleiden we de bewoners bij de activiteiten die allemaal zijn afgestemd met Coloriet”, vertelt organisator Paméla Menzo van Kunstmuseum M.

Een bijzondere ervaring delen
“We zijn heel blij dat Coloriet Laarhof een van de locaties is waar het project draait”, zegt Nathalie Dillen, welzijnscoach bij Coloriet Laarhof. “Ook de bewoners kijken er enorm naar uit. Het is mooi om deze bijzondere ervaring zo met elkaar te kunnen delen.”

Van pilot naar groot project
“We hebben dit project in 2022 bij andere zorgorganisaties als pilot gedraaid en dat was een groot succes. We kregen de vraag of we dit vaker deden en die wens deelden wij ook”, vertelt Paméla. “Ouderen die in een woonzorgcentrum wonen kunnen de landschapskunstwerken vaak niet zomaar bezoeken. Er moet veel omheen georganiseerd worden, of er is niet genoeg geld of mankracht. Het is zo mooi om hen wel de mogelijkheid te bieden om op een andere manier van de kunst te genieten. Daarom zijn we vorig jaar naar vier en gaan we dit jaar naar zes zorglocaties, waaronder van Coloriet.”

Dit is M.

In de jonge provincie Flevoland kan alles net even anders, daarom is M. ook geen doorsnee kunstmuseum. Het museum is er voor zo veel mogelijk mensen; een plek om elkaar te ontmoeten en om je creativiteit aan te wakkeren, zonder dat je al iets over kunst hoeft te weten.

M. is een museum voor immersieve kunst en land art. Immersief betekent onderdompelen en dat is precies wat de kunst hier met je doet. Je wordt erin meegenomen, maakt er onderdeel van uit of werkt er zelfs aan mee. Kunst als een feest voor de zintuigen en kunst die je blik op de wereld net even anders maakt.

De thuisbasis van M. is het M Punt in de nieuwe wijk Almere Hortus. De kunst is niet alleen in het museum te vinden, maar ook buiten in het Flevolandse landschap. Bij dit museum hoort de indrukwekkende collectie land art van Flevoland. Met onze activiteiten, onderwijsprogramma’s, tours en videobelevingen, kan iedereen deze kunstwerken bezoeken.

Foto: Daan Kooiman

Tastbare voorbeelden van de kunstwerken daan kooiman