...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Saskia, vrijwilliger bij Coloriet de Hoven

Saskia bezoekt iedere dinsdag en donderdag een mevrouw van 80 jaar die bij Coloriet de Hoven in Lelystad woont. ‘Ze was erg eenzaam en kwam haast niet van haar kamer af. Nu wel. We gaan nu vaak naar buiten en daar genieten we allebei erg van’, zegt Saskia enthousiast.

De bewoonster kijkt iedere dinsdag en donderdag uit naar Saskia’s komst. ‘Ze zit echt op me te wachten. Het eerst dat ze vraagt is: “Wat gaan we doen?” Een groot contrast met onze eerste ontmoeting.’ De eerste keer dat Saskia bij haar langskwam, zat mevrouw op haar stoel voor zich uit te staren. ‘Ze vond het op de groep niet zo leuk en bleef daarom vooral op haar kamer. Toch klikte het gelijk tussen ons.’

Waardering

Saskia kletste wat met mevrouw en als snel ontstond er een vertrouwensband. ‘We hebben het veel over haar overleden man, waar ze heeft gewoond en natuurlijk ook over corona. Ook kijken we samen naar foto’s van vroeger. Ik geniet hier echt van. Wat ik zo mooi vind is dat ze nog zoveel weet van vroeger. Ze heeft vroeger heel veel getennist en laat me vol trots haar bekers zien.’

Saskia is blij dat ze vrijwilligerswerk is gaan doen. ‘Ik werd ziek en kon mijn werk niet meer doen, maar het UWV attendeerde me op de mogelijkheid van vrijwilligerswerk. Daar had ik gelijk veel zin in! Inmiddels heb ik mijn dochter van 18 jaar ook al een keertje meegenomen om met de mensen te sjoelen. Ze was net zo enthousiast als ik! Je wordt hier echt gewaardeerd als vrijwilliger. De zorg heeft helaas geen tijd om met de bewoners naar buiten te gaan, ze vinden het daarom extra fijn als je er bent. “Mevrouw zit al op je te wachten hoor”, zeggen ze dan. Dat is leuk om te horen.’

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?