...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Joke, vrijwilliger bij Coloriet Laarstaete

Vrijwilliger Joke helpt twee keer per week in het atelier van Coloriet Laarstaete in Lelystad. Hier wonen niet alleen ouderen, ook jonge(re) mensen die revalideren na een operatie. ‘Ik vind het mooi om te zien dat mensen even afgeleid zijn van hun pijn en ongemak en even kunnen genieten.’

Het atelier vindt plaats in een centrale ruimte van Coloriet Laarstaete, die van alle gemakken is voorzien. Bewoners die in een rolstoel zitten, kunnen ook makkelijk naar binnen en aanschuiven. ‘We drinken een kopje koffie, kletsen gezellig en ondertussen kunnen mensen kiezen wat ze willen doen: tekenen, schilderen of een kleurplaat inkleuren.’

Iedereen aanraden

Joke is van origine bloembinder en verkoopster, dus het creatieve zit er bij haar wel in. Via de vrijwilligersvacaturebank kwam ze uit in de zorg en toen werd ze activiteitenbegeleider. ‘Ik vind het erg leuk om te doen. Sommige bewoners willen in eerste instantie niet meedoen en dat snap ik ook wel. Als je maar één hand hebt of je bent aan één kant verlamd, kan ik me best voorstellen dat het een opgave is om mee te doen. Als ze dat dan toch doen, vind ik dat echt heel knap.’

Als ze de bewoners zo ziet genieten, doet Joke dat ook. ‘Ik krijg hier energie van. Ik doe dit ook voor mezelf hè? Als ik het niet leuk zou vinden, zou ik het niet doen. Maar echt, ik kan het iedereen aanraden. Als je een uurtje of twee over hebt, zeker doen. Je wordt als vrijwilliger erg gewaardeerd.’

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?