...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Hetty, vrijwilliger bij Coloriet Laarhof

Zingen. Dat doet Hetty graag. Ook voor de bewoners van Coloriet Laarhof in Lelystad. ‘We zingen oude hits uit de tijd van de bewoners. Liedjes van Rob de Nijs en Wim Sonneveld, bijvoorbeeld. Zang roept herinneringen op en soms ontstaat er dan een mooi gesprek’, vertelt deze vrijwilliger enthousiast.

‘Als je ouder wordt raak je best veel kwijt en dat kan moeilijk zijn. Ik vind het fijn dat ik door te zingen aandacht aan de bewoners van Coloriet Laarhof kan geven. Dan loop ik naar de mensen toe, al zingend en raak ik ze even aan. Ik leg dan even mijn hand op een schouder, bijvoorbeeld. Als ik dan in hun ogen kijk en de glans zie terugkomen… ja, dan is mijn middag weer goed hoor!’

Prettig idee

Hetty zingt samen met andere vrijwilligers iedere maandag voor de bewoners. ‘Ik merk dat vooral de liedjes van vroeger blijven hangen. Die kennen de mensen vaak allemaal uit het hoofd! Dat is mooi om te zien. Ik ging dertien jaar geleden mee met een vriendin die ook vrijwilliger is en ik wist meteen: ik wil nooit meer weg. Ik kan het iedereen aanraden. Het is een mooi stukje vrijetijdsbesteding. Een prettig idee dat je echt iets voor een ander kunt betekenen.’

Dankbaar werk, vindt de vrijwilliger. ‘Je voelt je hier écht gewaardeerd. Dat zit in kleine dingen. De groep vrijwilligers is heel hecht, sommigen doen dit al 25 jaar. Het is gewoon heel leuk. Wij halen de bewoners uit hun dagelijkse sleur. Het is mooi om ze weer te zien genieten. Zo was er laatst een mevrouw die eigenlijk altijd haar ogen dicht heeft. Ik raakte haar tijdens het zingen aan. Zij deed haar ogen open en ik zag voor het eerst haar ogen. De tranen schoten in mijn ogen. Hier doe ik het voor.’

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?