...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Ellie, vrijwilliger bij Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt

‘We maken de boel samen gezellig en doen er af en toe zelfs een dansje bij’, zegt Ellie. Zij is vrijwilliger bij Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant. Het Pluspunt biedt gezelligheid, structuur en regelmaat voor mensen met dementie, mede dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. ‘De mensen van Het Pluspunt zijn dankbaar als je iets voor ze doet. Er hangt een heel prettige sfeer in de groep van medewerkers en vrijwilligers. Samen maken we er iets moois van!’

Het vrijwilligerswerk bij Het Pluspunt brengt Ellie rust en voldoening. ‘Ik begon een jaar nadat mijn man was overleden, en ik dus veel alleen thuis zat. In eerste instantie hielp ik met het versieren van de woonkamer of het schilderen van een nieuw spel. Inmiddels versier ik Het Pluspunt in de thema’s die bij de tijd van het jaar horen. Denk aan Pasen, koningsdag, kerst, Sinterklaas en de seizoenen.

Voor mensen met geheugenproblematiek lijken alle dagen op elkaar en is structuur en ritme belangrijk. Seizoensgebonden thema’s om het moment van het jaar te kenmerken zijn belangrijk. Verder maak ik kleedjes en help ik met kleine projectjes. De voldoening die ik daar uit haal, geeft mij de kracht om door te gaan.’

Vrolijke hondjes

Omdat ze weet dat de bezoekers van Het Pluspunt er vrolijk van worden, neemt Ellie regelmatig haar hondjes mee. De bezoekers stoppen de hondjes wel eens stiekem iets lekker toe. ‘Je ziet ze opbloeien op het moment dat ze even lekker met de hondjes kunnen spelen en ze een aai kunnen geven.’

Het Aap Noot Mies-kleedje dat Ellie maakte voor Het Pluspunt, wordt erg gewaardeerd. ‘De ouderen herkennen dat. Hun enthousiaste reacties zorgen ervoor dat ik het leuk blijf vinden om te doen. Het de mensen naar hun zin maken en gezelligheid voor ze te creëren in de tijd die ze nog hebben, dat maakt mij erg gelukkig.’

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?