...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Carin, vrijwilliger bij Coloriet de Hoven

Carin volgde tijdens de coronacrisis vooral online lessen en had daardoor veel tijd over. ‘Ik had geen zin om urenlang te Netflixen, dus besloot ik me aan te melden voor vrijwilligerswerk bij Coloriet de Hoven in Lelystad’, vertelt de 17-jarige enthousiast. ‘Ik heb hier leren koken. Daar is mijn moeder ook erg blij mee.’

Ze begint gewoon te stralen als ze vertelt over haar vrijwilligerswerk. ‘Ik vind het echt heel leuk om te doen! Het is hier zó gezellig. De bewoners vinden het leuk dat ik er ben. Even een ander gezicht. Iets leuks doen. Ik leer op mijn beurt veel van hen, omdat ze al ouder zijn en veel levenservaring hebben. Een van de wijze lessen? Dat ik moet genieten van het leven. De tijd gaat immers zo snel en sommige bewoners vragen zich (hardop) af of ze zelf wel genoeg hebben genoten.’

Mens Erger Je Niet

‘De zorg vindt het ook fijn als ik er ben. Zij kunnen hun taken afronden en even extra aandacht aan een bewoner geven, als dat nodig is. Dan speel ik bijvoorbeeld even een spelletje Mens Erger Je Niet. Ja, daar houden ze hier wel van’, lacht Carin. ‘Ik kan het echt iedereen aanraden om je als vrijwilliger in te zetten, ook als je nog jong bent. Ik ben wel een uitzondering merk ik. Mijn vrienden vinden het leuk dat ik dit doe, maar zelf doen ze geen vrijwilligerswerk.’

Carin heeft op vrijdag geen school en is dan in De Hoven te vinden. ‘Als ik binnenkom en een bewoner zegt: “Hé Carin, je bent er weer!”, dan is dat natuurlijk heel leuk. Ik stap een andere wereld binnen. Wat ook leuk is: ik heb hier ook leren koken. Samen met de bewoners schil ik bijvoorbeeld de aardappels. Een gezellig moment. Als ze het eten niet zo lekker vinden, laten ze dat subtiel blijken, haha. Daar leer ik alleen maar van!’

Als ze weggaat, vragen de ouderen haar of ze er volgende week weer is. ‘Ja!’, klinkt het overtuigend. Carin is hier helemaal op haar plek.

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?