...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Angelique, vrijwilliger bij Coloriet de Hoven

Angelique was thuisblijfmoeder en wilde weer gaan werken, maar de overgang was best groot. Dus begon ze eerst met vrijwilligerswerk bij Coloriet de Hoven in Lelystad. Een gouden greep. ‘Ik word hier heel goed begeleid en ik voel me écht onderdeel van het team.’ Binnenkort begint ze met de opleiding verzorgende.

‘De overstap van thuis zijn naar werken leek me best wel zwaar. Ik had een zetje nodig’, vertelt Angelique. ‘Gelukkig ben ik heel goed begeleid door Werkbedrijf Lelystad. Zij keken goed wat bij mijn interesses past, maar ook naar mijn thuissituatie.’ Het werd de ouderenzorg. ‘Dat is goed te combineren met mijn kinderen. Ik ben drie dagen per week in Coloriet de Hoven. Onder schooltijd. Dat is ideaal.’

Voldaan gevoel

Het werken met ouderen bevalt Angelique ook heel goed. ‘Ik kom en ga met een voldaan gevoel. Soms zwaaien bewoners al naar me als ze me zien aankomen. Zo leuk!’ Ze helpt drie dagen per week mee in een van de huiskamers. ‘Ik doe het ontbijt, verzorg het tienuurtje, de lunch en tussendoor is er voldoende tijd om een spelletje te doen, samen op pad te gaan, boven op het terras te zitten of om nagels te lakken. Soms help ik ook met het opruimen van de boodschappen.’

‘De bewoners vinden het fijn dat ik er ben, dat merk ik aan ze. Er gewoon voor ze zijn, dat is het belangrijkste. “Goedemorgen, wat ziet u er vandaag mooi uit”, zeg ik weleens als ik binnenstap. Dan zie ik een lach op iemands gezicht verschijnen, en dat doet me heel erg goed.’

Opleiding doen

‘Ik leer de bewoners en collega’s steeds beter kennen. Dat ik ook de opleiding verzorgende ga doen, had ik van tevoren niet bedacht. Het pakt allemaal erg goed uit. De begeleiding hier is ook erg goed. Er is veel collegialiteit en er wordt veel uitgelegd. Als iets niet duidelijk is, dan kan ik daar gerust vragen over stellen. Langzamerhand krijg ik meer vertrouwen en dat is een fijn gevoel.’

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?