...
Search
Generic filters
0320 290 508

Goed nieuws: Bouw van De Kroon in Dronten gestart !

Op 2 februari 2022 is de start van de bouw van ‘De Kroon’ in Dronten feestelijk ingeluid. Wethouder van Amerongen en ontwikkelaars Mark Lorist en Martijn Koppert onthulden samen met de toekomstige gebruikers Coloriet, St.Jansdal en eigenaren AG Real Estate en Credit Linked Beheer BV en aannemer Olde Rikkert het bouwbord. “Goed om te zien dat deze plek aan het station een hele mooie invulling krijgt”, aldus de wethouder.

Wonen, zorg en voorzieningen

Naast de reeds verkochte 32 koopwoningen, zijn de 50 huurappartementen aangekocht door Credit Linked, een duurzaam woningfonds gespecialiseerd in middenhuur. “Ook wordt er een woonzorggebouw met woongroepen met ruime woonzorgstudio’s gerealiseerd voor mensen met dementie en komt er een extra activiteitencentrum en gemeenschappelijke belevingstuin”, aldus Aukje Reinders, bestuurder van Coloriet. Op de begane grond komt een poli voor het Sint Jansdal. Daar kunnen Drontenaren voor diverse ingrepen terecht. “De voorzieningen bieden straks ook ruimte aan horeca of een kiosk. Zo wordt het een fijne, levendige, plek met veel voorzieningen voor jong en oud, bewoners en bezoekers . Mede ook door de aanwezigheid van 24 startersappartementen en 8 grote eengezinswoningen waar een praktijk aan huis gerealiseerd kan worden. Precies zoals het destijds werd beoogd bij indiening van het plan”, volgens Annelies Lammers, adviseur wonen en zorg die het plan mee heeft ontwikkeld. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Nederlandse bodem

Eigenaar van het woonzorggebouw aan de Ottodreef en de verschillende voorzieningen wordt AG AG Real Estate, onderdeel van AG Insurance een grote verzekeraar uit België met veel ervaring. “Het wordt ons eerste zorgvastgoedproject op Nederlandse bodem!” Aldus Sylvie Vanhoenackere van AG. “Heel bijzonder. We kijken samen met onze huurders erg uit naar dit prachtige gebouw.”
De verwerving van deze locatie is de eerste stap in Nederlands zorgvastgoed voor AG Real Estate én de start van de samenwerking met Sectie5 die haar daarbij heeft ondersteund.

‘De Kroon’: entree van Dronten

“De start van de bouw is een belangrijk moment en na vele uitdagingen zeker een feestelijk moment waard, ook in deze tijden van corona”, aldus de ontwikkelaars. Dit gebouw, gelegen aan het Koning Willem-Alexanderplein, grenst direct aan het station en vormt daardoor een mooie entree en warm welkom van Dronten. Daarmee is het een kroon op dit plein en nieuwe uitbreiding voor Dronten. Heeft Koningin Juliana in 1967 Dronten niet bezocht? “Wij gaan straks Koning Willem Alexander en Prinses Amalia zeker een uitnodiging sturen”, aldus Annelies Lammers. Verwachte oplevering is eind 2023.

Op de foto v.l.n.r. Martijn Koppert, Sylvie Vanhoenackere, Mark Lorist, David Clayton, Bert Winters, Annelies Lammers, Ton van Amerongen, Aukje Reinders

Start bouw de kroon dronten