...
Search
Generic filters
0320 290 508

Rita verruilt kantoorbaan voor werken in de zorg

Rita werkte vroeger bij een bank en gooide op haar 39-ste het roer om. Ze startte de opleiding voor verzorgende IG en voelde zich vrijwel direct als een vis in het water in de zorg. In Coloriet dagcentrum De Boog in Dronten zorgt ze ervoor dat mensen met dementie een zinvolle dagbesteding hebben.

‘In De Boog hebben we oog voor het individu. We bieden activiteiten aan die mensen leuk vinden; spelletjes, gymnastiek, de geheugentrainer, dansen, schilderen of een wandeling.

Mijn doel is dat ik mensen een leuke dag bezorg. Dat ze met een lach op hun gezicht naar huis gaan èn dat -doordat mensen een dag of dagdeel bij ons zijn- de mantelzorger wordt ontlast.’

‘Ik houd zelf van schilderen. Sommige bezoekers delen deze passie. Het is leuk om samen aan de slag te gaan. Als ze niet weten waar ze moeten beginnen, maar ik vaak een vogel of een ander figuur, zodat zij hem kunnen inkleuren. Bij Coloriet geven we zorg met passie en aandacht. We bieden de zorg die mensen nodig hebben en verdiepen ons in onze cliënten.’

‘Werken in de zorg is niet alleen belangrijk, maar geeft ook veel voldoening. Toen ik weer terug de schoolbanken inging, moest ik enorm wennen. Het was pittig, maar ontzettend leuk… en ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van. Ik heb waardevol werk, in een leuk team en bij een betrokken organisatie. Wat wil een mens nog meer?!’, besluit ze lachend.

Rita is ambassadeur van de landelijke campagne IK ZORG van het ministerie van VWS. Lees haar verhaal op de landelijke website: www.ontdekdezorg.nl.

Bekijk hier de werkplek van Rita:

Website ervaringsverhalen x