...
Search
Generic filters
0320 290 508

Thuiszorg | Ans aan het woord

Zes jaar was Ans door privé omstandigheden uit de zorg. Zij wilde graag weer terug. De campagne van Coloriet College bleek de uitnodiging te zijn. “En ik kwam Johanna tegen die in het wijkzorgteam in Lelystad werkte. Zij zei: Niet wat voor jou?” Ans is heel gelukkig dat ze deze stap heeft gemaakt.

“Johanna vertelde mij dat het zo leuk is in de wijkzorg en dat het ook zo heerlijk is in je eigen woonplaats te werken. Ze vertelde over haar lieve collega’s. Ik vroeg haar het telefoonnummer van haar leidinggevende en heb gevraagd of ik een paar keer mocht meelopen. Geweldig was dat. Wat is de wijkzorg afwisselender dan wat ik gewend was in mijn eerdere werk. Een warm bad, je voelt je meer dan welkom. Ik ben al blij dat ik terug ben in de zorg, en wat leuk in de wijk!”

“Het werk is afwisselend en je regelt zelf bestellingen. Het is lekker weer buiten te zijn, op naar de volgende cliënt. Werken in de wijkzorg geeft ook vrijheid!”

“Voor ik aan mijn inwerkperiode begon was alles netjes geregeld, zoals uniformen, een jas, een telefoon en een mooie werktas. Bij binnenkomst in onze kantoren in Coloriet de Hoven krijg je meteen een warm gevoel. Collega’s zitten onder het genot van een kopje koffie of thee aan een grote tafel bij elkaar. Ik kan alles vragen, niets is hun teveel. Al snel werd het mij duidelijk hoe het er in de thuiszorg toe gaat. Ook de cliënten zijn blij als je komt om hen te helpen en naar hun verhaal te luisteren.”

ans