...
Search
Generic filters
0320 290 508

Coloriet speelt essentiële rol in eerstelijns ouderenzorg

Coloriet ondersteunt huisartsen bij de eerstelijns ouderenzorg in Lelystad, Dronten en Zeewolde. Gespecialiseerde verpleegkundig specialist Corinne van den Dool en specialist ouderengeneeskunde Jacqueline Dekker werken samen om huisartsen te ontlasten bij vermoedens van dementie bij patiënten. Ze bieden consulten aan huis, waarbij ze niet alleen medische zorg bieden, maar ook de tijd nemen om de levensverhalen van de patiënten te beluisteren.

Deze aanpak helpt om complexe situaties in ouderenzorg te begrijpen en aan te pakken. De samenwerking begon dit voorjaar, waarbij huisartsen patiënten kunnen doorverwijzen voor gespecialiseerde zorg. Corinne en Jacqueline benadrukken het belang van samenwerking tussen zorgprofessionals om de beste zorg te bieden. Het levensverhaal van de patiënt speelt een grote rol. Dit helpt bij het begrijpen en omgaan met gedrag van patiënten, vooral bij dementie. Door te weten wat iemand in het verleden belangrijk vond, kunnen ze de zorg beter afstemmen.

De flexibiliteit om ouderen thuis te bezoeken en de multidisciplinaire aanpak met specialisten, psychologen, ergotherapeuten en meer, maken het verschil. Dit gaat verder dan een standaard huisartsconsult met beperkte tijd.

Lees het hele interview met Corinne en Jacqueline hier.

Samen voor betere ouderenzorg. Neem vandaag nog contact op via het Advies- en Behandelcentrum van Coloriet via T 0320 401 680 of E abc@coloriet.nl.

Website ervaringsverhalen & sidebar x