...
Search
Generic filters
0320 290 508

Coloriet Laarhof onthult wensboom

Wat als we de bewoners van Coloriet Laarhof vragen: ‘Wat zou u nog een keer willen meemaken? Wat zou u nog een keer willen doen? Of waarmee kunnen wij u een fantastisch moment bezorgen?’. Wat een prachtige wensen komen er dan naar boven. En die wensen laten we niet liggen. De komende drie maanden staat er op initiatief van team welzijn een wensboom in de sluis van Coloriet Laarhof waar iedere bewoner een wens in mag hangen voor zichzelf of zijn/haar medebewoners.

Coach welzijn Rianne van Hulzen vertelt: ‘Op Bevrijdingsdag onthulden wij in Coloriet Laarhof een wensboom. Omdat wij onszelf en onze collega’s willen uitdagen en willen verbinden. Maar bovenal om stil te staan bij de wensen die (nog) leven onder onze bewoners! Bevrijdingsdag leek ons een goed moment om deze boom te onthullen. Een dag die in het teken staat van ‘vrijheid’ en in het verlengde daarvan van ‘dromen’. Uiteraard wensen wij elkaar een leven toe zonder oorlog, een leven waarin je vrij kunt zijn wie je bent. Maar wat antwoorden onze bewoners, als ze nog iets concreets of tastbaars mogen wensen? Wat zouden zij nog graag een keer willen beleven? Mee willen maken? Willen doen? Hoe groots of klein dit ook is!

Een mooie uitdaging

Wij zijn erg benieuwd wat onze bewoners hierop antwoorden en willen enkele wensen ook daadwerkelijk in vervulling laten gaan. Zal dat gemakkelijk zijn? Vast niet… Er zullen genoeg obstakels zijn die we vooraf niet konden bedenken. Maar het daagt ons wel uit om te verbinden, vooruitstrevend te zijn en bovenal eigen-wijs. Daarom gaan wij in gesprek met de bewoner, het netwerk en het zorgteam. Zo worden de care teams binnen Coloriet Laarhof de spil om de wens in vervulling te laten gaan. Team welzijn geeft slechts het eerste zetje.

Twee deelnemers van de klusgroep en vrijwilliger Fred Metz ‘onthulden’ de wensboom. Fred heeft samen met een aantal mannelijke bewoners getekend, gezaagd, gelakt, geplakt en getimmerd aan deze boom. De boom staat in ieder geval voor drie maanden bij sluis bij de ingang van Coloriet Laarhof. Alle bewoners hebben een wenskaartje gekregen om in te vullen, al dan niet met behulp van contactpersoon, naasten, contactverzorgende of coach welzijn. Uiteraard beschikken wij niet over een oneindig budget. Sponsoren zijn dan ook van harte welkom om contact op te nemen om bij te dragen aan dit project. Dit kan via: afdelingLHWelzijn@coloriet.nl.

Website ervaringsverhalen & sidebar x