...
Search
Generic filters
0320 290 508

Bouw MFC Swifterbant officieel van start

Onderstaand bericht is een persbericht van gemeente Dronten en OFW.

Woensdag 21 september gaven gemeente Dronten, Jorritsma Bouw en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) officieel het startsein voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) en 30 sociale huurappartementen in Swifterbant. Samen met de toekomstige gebruikers van het MFC deden ze hierbij een oproep aan het dorp: “Wat willen we samen van het MFC maken?” en nodigden dorpsbewoners uit om hun wens/droom voor het MFC op een doek op het bouwhek te schrijven. “Zo zien we niet alleen de letterlijke bouw van het MFC steeds verder komen, maar ook de invulling ervan.”

Gemeente Dronten en OFW zijn blij dat ze samen met de toekomstige gebruikers en het dorp vooruit kunnen kijken en aan de slag kunnen met waar al die jaren van gedroomd is. Onder andere deze wensen en dromen werden opgeschreven: “Een geweldige ontmoetingsplek voor heel Swifterbant”, “Een plek voor jong en oud”, “Bruisende leefomgeving” en “Een plek waar iedereen welkom is”.

“De bouw en realisatie van het MFC Swifterbant is vanaf vandaag goed zichtbaar. Ik ben heel blij voor de inwoners van Swifterbant die hier zo naar hebben uitgekeken. Ik weet zeker dat de aanstaande gebruikers, bezoekers en bewoners van de nieuwe appartementen hier een hele fijn plek krijgen, midden in het mooie dorp”, aldus wethouder Peter van Bergen.

180 palen de grond in

Gemeente Dronten en Jorritsma Bouw zijn al een aantal weken bezig met de voorbereidingen van het bouwterrein. Begin oktober start Jorritsma met het aanbrengen van 180 palen van gemiddeld 10 meter. Ongeveer een maand later wordt de fundering geplaatst. De palen worden niet geslagen, maar in de grond geboord, zodat er minder trillingen zijn.

In Swifterbant kun je blijven wonen

“Verbinding en ontmoeting; dat is waar het MFC voor staat. Een fijne plek om samen te komen, voor alle Swifterbanters. En, ook een mooie plek om te gaan wonen”, vertelde Noek Pouw directeur bestuurder OFW. “We bouwen 30 sociale huurappartementen, waarvan 8 voor Coloriet en 22 appartementen die OFW verhuurt aan senioren. Ik ben heel blij dat we hiermee ook invulling kunnen geven aan de wens van het dorp voor appartementen voor ouderen. Zo kunnen zij in hun vertrouwde dorp blijven wonen met alle belangrijke voorzieningen op loopafstand.”

Geïnteresseerde woningzoekenden moeten ingeschreven staan bij OFW. Een aantal maanden voor de oplevering van het MFC, worden de appartementen op de website woningzoeken.ofw.nl geadverteerd.

Van fundering naar casco naar oplevering

Volgens planning staat het MFC met vier bouwlagen eind dit jaar casco en wordt het in 2023 opgeleverd. “Wel zijn we hierbij sterk afhankelijk van leveranciers of die hun bouwmaterialen tijdig beschikbaar blijven hebben. We proberen hier met Jorritsma en de architect LKSVDD creatief op in te spelen. Zo hebben we bijvoorbeeld nu al de geveltegels besteld. Die slaan we op in een loods. De tegels hebben we pas nodig medio 2023”, aldus Fokke de Vries Projectontwikkelaar OFW.

Start bouw mfc swifterbant