...
Search
Generic filters
0320 290 508

Bewoners Coloriet Laarhof krijgen jeu de boules-baan

Bewoners van Coloriet Laarhof in Lelystad kunnen sinds zaterdag ook een potje jeu de boules spelen. In de tuin van het woonzorgcentrum is een nieuwe baan aangelegd. Een cadeau van Stichting Vrienden van het Laar. ‘Zij gaan stoppen en wilden nog één keer iets moois geven’, vertelt Carla Hoogervorst, coach welzijn Coloriet Laarhof.

‘Wij willen de bewoners stimuleren om vaker naar buiten gaan en dit is een mooie manier om dat te doen’, vertelt Carla enthousiast. ‘Iedere dinsdag is er sport en spel en dan zijn we nu nog vaak binnen, voortaan kunnen we dus ook lekker naar buiten om met de bewoners te jeu de boulen.’ Naast de baan schonk Vrienden van het Laar ook nog twee sets jeu de boules-ballen. En ook tuinbedrijf Leng Bestratingen gaf de bewoners een set jeu de boules-ballen cadeau.

Een tuinbedrijf was zaterdag de hele dag druk in de weer met het aanleggen van een baan. De baan is iets kleiner, zodat het makkelijker voor de bewoners is om erop te spelen. Zonder grind, maar met kunstgras. De baan is hierdoor onderhoudsvrij. ‘De jeu de boules-baan ligt dicht bij het terras. Bewoners kunnen ook samen met familie spelen en dan iets lekkers drinken op het terras. Dat gaan we trouwens met NL Doet opknappen. Dan zijn we klaar voor het voorjaar.’

De Stichting Vrienden van het Laar zorgde de afgelopen jaren voor een extraatje voor de bewoners van Coloriet Laarhof. ‘Ze schonken bijvoorbeeld een groot optreden, organiseerden een poffertjes- en pannenkoekenmiddag , kerststukje, het biljart en de piano. Dan zag ik altijd een lach op het gezicht bij de mensen. Het lukt helaas alleen niet langer om sponsorgeld op te halen. Erg jammer. Wij bedanken de Vrienden van het Laar voor alles wat ze hebben gedaan voor onze bewoners.’

Foto rechts: Dick Waterhout, Els Middelkoop (beiden Stichting Vrienden van het Laar) overhandigen jeu de boules-ballen aan Carla Hoogervorst (Coloriet) voor bewoners van Coloriet Laarhof in Lelystad.

Schenking jeu de boules baan