...
Search
Generic filters
0320 290 508

Bewoners Coloriet Laarhof gaan naar de camping!

Op donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni wordt de binnentuin van Coloriet Laarhof omgetoverd tot ‘Camping Laarhof’. Mede door een mooie gift van de Groene Sluis, die Coloriet Laarhof geschonken kreeg, kan dit bijzondere evenement voor onze bewoners (en hun naasten) georganiseerd worden.

Sophia van der Hooft, coach Welzijn op Coloriet Laarhof, vertelt hoe het idee voor Camping Laarhof tot stand is gekomen. “In 2019 was ik met een bewoonster vakantieverhalen aan het ophalen en zij had prachtige herinneringen aan de kampeervakanties. Toen ik haar vroeg of ze nog wel een keer in een tent wilde slapen, zei ze volmondig ja! Samen met haar heb ik toen een nachtje gekampeerd in de binnentuin van Coloriet Laarhof.”

Herinneringen opdoen

Veel bewoners hebben mooie herinneringen aan de kampeervakanties van vroeger. Vooral tijdens de zomer komen die verhalen weer naar boven. Sophia besloot om een wens bij de Groene Sluis in te dienen voor Camping Laarhof. “Het leek me zo leuk om meer bewoners het campinggevoel weer te laten ervaren. De tenten, een receptie, andere campingspullen, het brengt zoveel mooie herinneringen en verhalen naar boven.”

En deze week gaat het dus gebeuren! Op donderdagochtend wordt de binnentuin bij het Grand Café van Coloriet Laarhof ingericht als campingterrein. Er komen grote tenten te staan waar ongeveer 10 bewoners, met hun eigen bed, een nachtje gaan slapen. Familie kan met een eigen tent ook een plaatsje krijgen op de camping. Natuurlijk zet het team Welzijn van Coloriet Laarhof ook hun tent op op de camping.

Ook mevrouw Schuurman en haar dochter zijn naar Camping Laarhof gekomen. “Vroeger gingen we heel veel kamperen, naar bijvoorbeeld Hellenthal en Italië. Mijn vader had een buitentent gemaakt en mijn moeder had de binnentent genaaid. Iedereen droeg wat en zo gingen we met het openbaar vervoer naar onze bestemming. Leuk om het campinggevoel weer terug te krijgen hier en herinneringen op te halen”.

Gezelligheid op de camping

Vanaf 13.00 uur opent de camping haar deuren en wordt iedereen verwelkomt bij de receptie. Na het overhandigen van de campingplattegrond en campingregels kan men zich installeren. Om 14.00 uur begint het animatieprogramma. Op het programma staan een foute bingo, een optreden van een familielid op gitaar, er is een heerlijke BBQ en in de avond nog een optreden met typische campingmuziek. Tussendoor worden er foto’s gemaakt, kan er een spelletje gespeeld worden, maar voor je tent even genieten van alle gezelligheid en het stralende zomerweer hoort er ook bij.

De volgende dag is er een heerlijk ontbijt in het Grand Café en een lesje ochtendgym om de dag goed te beginnen. Daarna is het tijd om op te breken en verandert Camping Laarhof weer in de binnentuin.
Dank aan alle vrijwilligers, familie en medewerkers voor de hulp met de voorbereidingen en het opbouwen. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Mevr schuurman en dochter