...
Search
Generic filters
0320 290 508

Airgunner Ron Powers te gast bij Coloriet de Regenboog

In de aanloop naar 4 en 5 mei komen Airgunners Dronten bezoeken. Dit jaar komt Ron Powers (97) als enige Airgunner voor de 41e keer. Alle anderen zijn helaas overleden. Een bezoek aan Coloriet de Regenboog stond altijd op de planning, maar dit jaar is Ron de hele week bij ons te gast.

Voorheen logeerde Ron altijd bij een gastgezin, maar dat gaat nu niet meer. Samen met zijn zoon Peter Powels verblijft bij in Coloriet de Regenboog. ‘Wij zijn ontzettend dankbaar dat dit mogelijk is gemaakt’, vertelt Peter. Hoofd zorg en welzijn Annemieke Hilberding twijfelde geen moment toen ze de vraag kreeg. ‘Dit doen we graag voor Ron! En de bewoners vinden het ook heel bijzonder.’

97e verjaardag

Op 1 mei, is Ron ook nog eens 97 jaar geworden. Dat moet ook in Coloriet de Regenboog gevierd worden. Met taart, cadeautjes en bewoners die hem feliciteren en bedanken voor zijn inzet. Ook burgemeester Gebben kwam langs om Ron te feliciteren en welkom te heten in Dronten. Samen haalden zij herinneringen op, waarbij Ron liet merken dat hij met veel humor kan vertellen.

Stichting 4 mei herdenking Dronten

De Stichting 4 mei herdenking Dronten organiseert jaarlijks de dodenherdenking in Dronten, maar is ook betrokken bij het bezoek van de Airgunners . Op zaterdag 7 mei vindt ook de bevrijdingstaptoe in Dronten plaats. ‘We nodigen de bewoners van Coloriet de Regenboog van harte uit om hierbij te zijn’, vertelt Jolanda van Til, voorzitter Stichting 4 mei herdenking Dronten. Inmiddels hebben al 28 bewoners zich hiervoor aangemeld.

In deze periode wordt veel geschreven over de Airgunners en in het bijzonder over het bezoek van Ron Powers. Onder andere door Omroep Flevoland en de FlevoPost.

Foto: Ron en Peter Powers in gesprek met een bewoonster en zorgmedewerker.

Airgunner ron powers bij coloriet de regenbooog