Kleinschalig wonen met zorg bij chronische ziekte

Het kan zijn dat u vanwege een ziekte of chronische aandoening niet meer thuis kunt wonen. In Coloriet Laarstaete kunt u 24 uur per dag terecht voor de verpleegkundige zorg en begeleiding waar u behoefte aan heeft.

Uw eenpersoonskamer is gestoffeerd en beschikt over een hoog-laagbed, nachtkastje, kledingkast en basisverlichting. U kunt spullen van thuis meenemen om uw kamer zo in te richten dat u zich er thuis voelt. Samen met acht medebewoners deelt u een huiskamer met keuken.

Goed opgeleide zorgprofessionals werken nauw samen met andere specialisten en zoeken naar kleurrijke oplossingen voor de best mogelijke zorg, verpleging en behandeling. U bepaalt zelf hoe u uw leven wil inrichten, zodat wij kunnen zorgen voor een sfeer waarin u zich prettig voelt.

Geriatrische revalidatieafdeling

Het kan zijn dat u na een ongeval, operatie of een acute ziekte (bijvoorbeeld een hersenbloeding of hartinfarct) tijdelijk niet thuis kunt wonen. U kunt er in dit geval voor kiezen om bij ons te revalideren.

Op de eerste verdieping van Coloriet Laarstaete vindt u de geriatrische revalidatieafdeling. Hier kunt u revalideren na een ingrijpende verandering op uw leven, zoals een beroerte, een gebroken heup of acute klachten rondom COPD. Uw eenpersoonskamer is gestoffeerd en beschikt over een hoog-laagbed, nachtkastje, kledingkast en basisverlichting. Samen met een aantal medebewoners deelt u een huiskamer met keuken.

Onze behandelaren, met als eindverantwoordelijke de specialist ouderengeneeskunde, bepalen samen met u uw persoonlijke hersteltraject. Alle dagelijkse handelingen die u hier doet zijn gericht op uw herstel. Naast behandelingen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut en de ergotherapeut bent u voortdurend bezig met het verbeteren van uw vaardigheden of conditie. Uw wens staat centraal en wij zijn er om u te begeleiden om het optimale uit u zelf te halen. Soms is verbetering niet mogelijk. Dan kijken wij samen hoe u kunt omgaan met wat u niet meer kunt doen.

Kortdurende opname

Tijdelijk in Coloriet Laarstaete komen wonen behoort ook tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld omdat uw mantelzorger tijdelijk niet voor u kan zorgen of omdat u na een ziekenhuisopname nog niet sterk genoeg bent om zelfstandig te kunnen wonen. Ook zijn er plaatsen beschikbaar voor crisissituaties.

Palliatieve zorg

Als genezen van een levensbedreigende ziekte niet meer mogelijk is, bieden wij zo lang als nodig de best mogelijke zorg. U bepaalt zelf hoe u uw tijd doorbrengt en welke zorg en behandelingen u wil. Ons team van professionele zorgverleners zullen er dan alles aan doen om tegemoet te komen aan de wensen van u en uw naasten.