Casemanager dementie

Is bij jou of iemand in je omgeving sprake van vergeetachtigheid of een vermoeden van dementie? Aarzel dan niet en neem contact op met onze casemanager dementie. Een vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Ze informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg wanneer dit nodig is. Zo helpt de casemanager dementie jou om te gaan met de aandoening en met de gevolgen ervan in je dagelijks leven.
 
Dementie is een aandoening die veel invloed heeft op het leven. Een tijdige diagnose, de juiste behandeling, hulp en begeleiding zijn belangrijk om het leven met dementie waardevol te kunnen inrichten. 

Persoonlijke begeleiding

Als vaste begeleider kan een casemanager jullie vragen beantwoorden. Ze staat naast je vanaf het niet-pluis gevoel of de diagnose en begeleidt je bij alle komende fasen. Met praktische ondersteuning vanuit Coloriet is het mogelijk om nog heel lang thuis te blijven wonen. Passend bij de vraag. Daarnaast is hulp voor mantelzorgers nodig om lang en zo goed mogelijk zorg te kunnen verlenen aan je naaste.

Vergoeding en aanvraag

Iedereen met dementie heeft recht op een casemanager dementie. Wacht niet te lang en neem vrijblijvend contact met ons op. Casemanagement wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit kan zonder verwijzing. Onze casemanagers zijn aangesloten bij het Landelijk Netwerk Dementie en Netwerk Dementie Noord- en Oost-Flevoland.
 
 
“Het viel ons op dat vader niet goed meer zijn eigen maaltijd kon verzorgen. En dat terwijl hij kok was. Op een gegeven moment bleken verhalen niet meer te kloppen en was er geen overzicht meer in het huishouden. De wijkverpleegkundige bood ons een luisterend oor. Omdat wij veel vragen hadden, schakelde zij de casemanager in. Die heeft meegekeken naar de best passende zorg en verwijzing naar de specialist ouderengeneeskunde zodat de medicatie goed werd afgesteld. Nu is Tafeltje Dekje ingezet, huishoudelijke hulp en bezoekt onze vader de dagbesteding zodat hij nog steeds thuis kan wonen. Dat ook zij op hem letten, geeft ons een gerust gevoel.”