The sky is the limit

'Waarom zouden we onze kennis en kunde niet inzetten voor een bredere doelgroep? The sky is the limit!' Goede, veilige en betrokken zorg leveren we samen. Daarom schrijft bestuurder Aukje Reinders deze column samen met een collega. Deze maand doet zij dit met Ron Dekkers, directeur behandeling van Coloriet.

 

Werkbezoek Waardigheid en trots aan Coloriet

Coloriet is één van de zorgorganisaties die is uitgekozen voor het vernieuwingsprogramma Waardigheid en trots, een initiatief van het Ministerie VWS. Samen geven we kleur aan waardevol leven. Hoe wij dat doen, hebben wij onlangs tijdens een werkbezoek van Waardigheid en Trots laten zien.

 

Van afval naar compost

Coloriet maakt sinds kort op de locaties in Lelystad en Dronten gebruik van composteermachines. Gezamenlijk kunnen deze machines 30.000 kg organisch afval omzetten in vruchtbare compost.

 

Cliëntenraad Coloriet de Hoven zoekt versterking

De cliëntenraad van Coloriet de Hoven zoekt twee nieuwe leden. Daarnaast zoekt men een nieuwe vorm van medezeggenschap voor de bewoners van het Lelystadse woonzorgcentrum.

 

De taakherschikking in de zorg

Met de inzet van de Verpleegkundig Specialist zijn er bepaalde taken van artsen en specialisten overgenomen, de zogenoemde taakherschikking. Aan Roel Mulder (Verpleegkundig Specialist bij Coloriet) vroegen wij:  ‘Hoe ziet de taakherschikking er binnen Coloriet uit en is deze succesvol?’

 

De Blik Van: Het delen van herinneringen voor mensen met dementie

Het bewaren en delen van herinneringen is niet voor iedereen zo gemakkelijk als het lijkt. Met De Blik Van, een app voor de iPad, wordt  het voor mensen met dementie makkelijker om herinneringen en verhalen te delen en deze te laten zien aan de hand van tekstjes, beeld, geluid, filmpjes en muziek.

 
maart 2016
Wilt u nog beter op hoogte blijven volg ons dan ook op Social Media:
   

U ontvangt deze nieuwsbrief van redactie@coloriet.nl omdat wij u kennen,
met u samenwerken of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

  Reageren  |  Afmelden