Ergotherapie Flevozorg wordt Coloriet Ergotherapie

Ergotherapie Flevozorg is sinds 1998 een samenwerkingsverband tussen de ergotherapeuten van Coloriet en de Trappenberg. De eerstelijns ergotherapie wordt nu volledig verzorgd door de ergotherapeuten van Coloriet onder de nieuwe naam ‘Coloriet Ergotherapie’. Het samenwerkingsverband met de Trappenberg is beëindigd. De Trappenberg gaat zich namelijk volledig richten op poliklinische revalidatiebehandeling.

Coloriet Ergotherapie heeft veel ervaring in het behandelen, adviseren en begeleiden van cliënten en hun mantelzorgers, zodat zij zo zelfstandig mogelijk hun leven vorm  kunnen geven. De ergotherapeuten van Coloriet behandelen zowel  (jong)volwassenen als ouderen met uiteenlopende ziektebeelden zoals reuma, niet aangeboren hersenletsel, orthopedische problematiek of chronische aandoeningen. De ergotherapeuten van Coloriet  zijn gespecialiseerd in de behandeling van cliënten met Parkinson, COPD, dementie en problemen op het gebied van overbelasting. Coloriet Ergotherapie is er ook voor advies en ondersteuning bij werkplekonderzoek.

Afgestemd op de hulpvraag wordt per cliënt gekeken waar de behandeling het beste plaats kan vinden. De voorkeur gaat daarbij uit naar een behandeling in de eigen woon- en leefomgeving.

Wereld Ergotherapie Dag 2015
Op dinsdag 27 oktober 2015 is het Wereld Ergotherapie Dag 2015. Wereldwijd is dit dé dag waarop ergotherapie centraal staat en ergotherapeuten hun vak promoten.